Boek meteen je plaats voor een KATRIENETTE-workshop

👉 klik hier en ga naar de shop

WORKSHOPS

Op een workshop werkt ieder aan een tassen-project mét persoonlijke begeleiding. Tijdens een workshop wordt je door de werkbeschrijving geloodst met veel tips & tricks. De gebruikte technieken en methodes worden uitvoerig uitgelegd en voorgedaan. Je leert werken met allerhande hulpjes en tassenmaterialen.

Tijdens de workshop wordt geen groepsles gegeven, maar kan ieder werken op haar eigen tempo. Je wordt persoonlijk opgevolgd en krijgt uitleg bij die stap die jij dan gaat uitvoeren.

Een workshop is een me-time moment, waar je kan genieten van het samenzijn, ontspannen naaien met een hulplijn vlakbij én nieuwe dingen leren.

En natuurlijk wordt ook je naai-zelfvertrouwen opgekrikt. Het is onze betrachting dat je na de workshop vol trots, zelfvertrouwen en met een afgewerkte creatie huiswaarts keert.

 

👉 Hiernaast vind je een korte video die een impressie geeft van de Katrienette workshop op verschillende locaties.

 

Hieronder 👇👇👇 vind je nog 3 tabs met extra informatie. Klik op de juiste titel om meer te lezen over:

– 2023 Kalender & locaties

– workshops door KATRIENETTE

– workshops over Katrienette-PATRONEN (workshoplicentie)

 

Mocht je nog andere vragen hebben, contacteer me gerust 😃.

KATRIENETTE-workshops 2023

Workshops gegeven door Katrien(ette) zelf, over alle mogelijke patronen.

 

BE – Provincie Antwerpen:

@Ateljee Caro te Zoersel:

 • zaterdag 28 januari 2023
 • zaterdag 11 maart 2023

 

BE – Provincie Brussel:

@Femma te Evere

 • zaterdag 25 maart 2023

 

Licentiehouders: workshops over KATRIENETTE-PATRONEN

Workshops over Katrienette-patronen gegeven door gemotiveerde lesgeefsters.

Kijk op de respectievelijke websites voor de data.

 

BE – Provincie West-Vlaanderen:

@ The Sewing Loft te Brugge (Licentienummer: GX2T4F)

@ Het motief te Brugge (Licentienummer: AP9ZM8)

@ Maak het zelf – Sarah te Kortemark (Licentienummer: Y6UM2D)

 

BE – Provincie Vlaams-Brabant:

@ Superstof te Tienen (Licentienummer: RPS2A6)

 

BE – Provincie Antwerpen:

@ Naaiwinkel De Zipper te Mol (Licentienummer: 2BUHGV)

 

NL – Provincie Gelderland:

@ Atelier NieNie te Ede (Licentienummer: B5JW3S)

Geef jij zelf nog workshops?

Ja hoor! Ik, Katrien, geef zelf nog steeds workshops! Dat doe ik al jaren met ontzettend veel liefde en plezier. Niets zo leuk als deelnemers ‘ah-ha-momentjes’ te bezorgen en ze na een leuke leerrijke dag op een roze wolk ☁ met hun zelfgenaaide tas naar huis te zien gaan. Helaas is mijn vrije tijd beperkt en geef ik nog maar maximaal 8 workshops per jaar.

 

Welke patronen wil je uitleggen?

Alle Katrienette patronen, natuurlijk 😁. Dat kan een workshop zijn waarbij iedereen hetzelfde patroon maakt, of een workshop waarbij een mix van patronen gemaakt wordt.

 

Geef je ook nog workshops over ‘andere’ (niet-Katrienette) patronen?

Ja hoor, dat kan. Ik begeleid je met plezier bij eender welk ander (Nederlands, Franstalig, Engelstalig, Duitstalig) tassenpatroon, mits betaling van een supplement voor deze individuele voorbereiding. Het supplement van 10,00-eur/pp voor een tassenpatroon-naar-keuze wordt ook via de Katrienette website online betaald door de deelnemer.

Je kan er op rekenen dat ik elk ander patroon grondig doorneem en je zowel vooraf  tips geef over materialen, versteviging en aanpassingen, en ook op de workshop je met al mijn ervaring, mijn tips en suggesties door deze handleiding loods. Indien het gaat over een patroon waarvoor ik eerder al workshopdocumentatie heb uitgewerkt (vb. Blanche, Harriet, Marichel, Loule, Making, …) kan dit door de respectievelijke deelnemer gedownload worden.

Waar en bij wie geef je workshops?

Ik geef workshops in heel Vlaanderen en het zuiden van Nederland. Deze kunnen plaatsvinden in winkels, zalen, privé locaties of bij iemand thuis. Iedereen mag me vragen: stoffenwinkels, naaiclubs, verenigingen (bv.Femma, Gezinsbond), naaiweekend-groepen, naaimachine handelaren, groepjes vriendinnen, … geen vraag te gek.

 

Als ik jou wil vragen voor een workshop. Hoe werkt dat?

Als je interesse hebt en ook een locatie in gedachten hebt, dan contacteer je mij 🥳! We spreken een datum(s) af, en ook het patroon/de patronen die die dag genaaid kunnen worden. Ik plaats de workshop online op de Katrienette-website. We spreken af wie de workshop online plaatst op social media (met elkaar als medeorganisator). Inschrijvingen en betalingen verlopen altijd via de Katrienette-website. Zo krijgen de deelnemers ook toegang tot de bestanden.

 

Wat kost een Katrienette workshop?

Hierover ben ik heel transparant: één vaste prijs voor iedereen. Simpel.

De inschrijvingsprijs voor een workshop is 65,00-€/per persoon. Dit bedrag gaat integraal naar Katrienette en wordt rechtstreeks via de Katrienette website door de deelnemers online betaald. Er is geen commissie voor de organisator, winkel of verenigingen voorzien. Er worden geen andere kosten of kilometervergoedingen aangerekend. De deelnemer betaalt mij 65€/pp, that’s it.

Vanaf meer dan 10 bevestigde deelnemers kan een staffelkorting (11-12p=60€/pp, 13-14p=55€/pp, 15-16p=50€/pp) worden toegepast. Hiervoor dienen alle deelnemers eerst in te schrijven aan de normale prijs van 65,00-€/pp. Nadat het definitieve aantal deelnemers heeft ingeschreven wordt deze korting (van resp. 5, 10 of 15€/pp) terugbetaald. [Alle hier vermelde prijzen voor workshops zijn inclusief 21% BTW.]

 

Wat is het minimum/maximum aantal deelnemers?

Het minimum aantal deelnemers is 6 personen. De enige uitzondering hierop zijn workshops op weekdagen waarbij 5 personen voldoende zijn.

Het maximaal aantal deelnemers hangt af van het soort workshop. Bij een workshop waarbij iedereen hetzelfde patroon maakt, kan dit gaan tot 16 personen. Bij een workshop waarbij keuze uit meerdere patronen mogelijk is, beperkt ik de groep liever tot 10 personen.

Als blijkt dat het minimum aantal deelnemers niet is ingeschreven, dan kan de workshop geannuleerd worden. Bij annulatie door Katrienette worden de inschrijvingsgelden (kostprijs van 65,00-€/pp incl. 21% BTW) terugbetaald. De eventuele aangekochte patronen en/of supplementen worden niet terugbetaald.

 

Krijgen deelnemers korting bij de aankoop van een Katrienette-patroon?

Jazeker! Deelnemers kunnen -na inschrijving en bij het maken van een Katrienette patroon op de workshop- dat ene Katrienette patroon aankopen met 20% korting. Hiervoor wordt een kortingscode doorgegeven, zodat dit patroon met korting online kan worden aangekocht.

 

Wat is inbegrepen in de kostprijs van een workshop?

Zijn inbegrepen: intensieve persoonlijke begeleiding tijdens de workshop. Voorafgaandelijk: een online hulplijn (per whatsapp) voor al je twijfels en vragen tijdens je voorbereiding.

 

Voorbereiding? Hoezo en welke?

Knippen én verstevigen van al je patroondelen is de MINIMUM voorbereiding! Afhankelijk van het gekozen patroon kan het zijn dat je thuis nog wat ander voorbereidend naaiwerk doet. Dit wordt vooraf besproken of beschreven in het bestand Thuiswerk.

Voor elk Katrienette-patroon kan je het bestand “Thuiswerk” vooraf én gratis downloaden op de website 👉 Thuiswerk

Het kan voor deelnemers ongewoon zijn om voor een workshop thuis vooraf al te moeten voorbereiden. Maar wees gerust, dit loont! Je krijgt als deelnemer een meer ontspannende en leukere en leerrijkere dag, en gaat met een afgewerkte tas naar huis. De Katrienette-methode 😁.

 

Wat zijn de benodigdheden voor een workshop?

Je brengt je eigen naaimachine mee naar de workshop. Workshops zijn exclusief patroon en materialen, tenzij anders vermeld in de beschrijving.

Deelneemsters dienen over het gekozen patroon te beschikken. Indien de workshop gaat over een Katrienette-patroon kunnen deelneemsters die nog niet over het patroon beschikken dit -na inschrijving- aankopen met 20% korting.

Naar een workshop komen met een gekopieerd of geleend patroon is niet respectvol t.o.v. patroonontwerpers. Elke deelneemster dient dan ook te beschikken over een persoonlijk aangekocht patroon van de tas die ze op de workshopdag wil maken. Bij gebrek aan aankoopbewijs hiervan kan de toegang en/of deelname tot de workshop ontzegd worden en zal het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden.

Materialen (stoffen, versteviging en fournituren) ​zijn niet inbegrepen. Afhankelijk van de locatie, kan het zijn dat er een aankoopverplichting (bv. in een stoffenwinkel) geldt, of is er vrije keuze van materialen (uit eigen voorraad of gekocht bij eender welke winkels), en/of is er de mogelijkheid tot aankoop van een stoffenpakket.

Lunch en drank zijn niet inbegrepen, tenzij anders vermeld. Deze voorzieningen zijn bespreekbaar en afhankelijk van de locatie en mogelijkheden.

 

Wat brengt Katrien allemaal mee naar de workshop?

Ik neem de voorbeeldtassen van alle Katrienette-patronen (in alle maten en met alle opties) mee. Indien beschikbaar ook gemaakte tassen van andere patronen die genaaid gaan worden.

Ik breng altijd ook mijn ‘technische tas’ mee. Daarin zitten alle tools en hulpjes (naaitape, naalden, wonderclips, …) voor het demonstreren van technieken (naaivoetjes, ritsen) en plaatsen van allerhande fournituren (holnieten, drukknopen, kamsnaps, magneetsluitingen, draaisluitingen, riemen/gespen, rits- en riemklemmen, tassel, …), snij- en slag-materiaal, plankje, hamers, schroevendraaiers, tangetjes, lijm, enz.

Desgewenst kan ik zorgen voor strijkplanken, strijkijzers en reservenaaimachine.

En oh ja, ik kom binnenwaaien met een grote smile op m’n gezicht 🤩, veel goesting en enthousiasme om mijn passie te kunnen delen.

 

Hoe lang duurt een workshop?

Een workshop duurt 7 uur en is standaard een hele dag van 10u tot 17u. Er is ook de mogelijkheid de workshop te spreiden over ofwel 2 keer een dagdeel of avond van 3,5 uur. Ook afwijkende uren kunnen in overleg besproken worden.

 

Voorwaarden?

Opgelet! Inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald bij annuleren of afwezigheid workshop door een deelnemer. Kun je er echt niet bij zijn? Verwittig me tijdig (tot 3 weken van tevoren), ik zal proberen iemand anders blij te maken met jouw plekje. Lukt dit? Dan wordt je inschrijvingsgeld uiteraard terugbetaald.

Naar een workshop komen met een gekopieerd of geleend patroon is niet respectvol t.o.v. patroonontwerpers. Elke deelneemster dient dan ook te beschikken over een persoonlijk aangekocht patroon van elke tas die ze op een workshopdag wil maken. Bij gebrek aan aankoopbewijs hiervan kan de toegang en/of deelname tot de workshop ontzegd worden en zal het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden.

 

Wat zijn de voordelen om een Katrienette-workshop te hosten?

 • Ik kom naar jou/je klanten toe. Dat is lekker makkelijk en tijdsbesparend.
 • Jij hoeft enkel de deur te openen, ik doe al de rest 😊! We spreken een datum en locatie af, en verder zorg ik voor: makkelijke inschrijvingen en online betalingen, geautomatiseerde en onmiddellijk beschikbare workshopinfo, kortingscodes, alle verdere contacten met de deelnemers, het beantwoorden van vragen en info over patronen, stoffenkeuzes, de voorbereiding en thuiswerk. Verder breng ik ook mijn ‘technische tas’ (zie hierboven) en strijkgerief mee. Ik soigneer de deelnemers tot de laatste naar huis huppelt 😋.
 • Door het hosten van een Katrienette workshop maak je nieuwe naaivriendinnen en/of ontvang je nieuwe mensen in je vereniging/winkel. Altijd leuk kennis te maken met lokale gelijkgezinden 🤗.
 • Ik kan jou/jouw klanten helpen bij het maken van combinaties, kiezen van stoffen, kunstleer, versteviging, tassenband, ritsen, fournituren voor net dat patroon dat ze willen maken.
 • Je krijgt de meest ervaren tassen-naaister en -lesgeefster over de vloer. En ja, dat durf ik hier onomwonden zeggen 😊. Ik heb al ruim 150 tassen-workshops gegeven, meer dan 1000 deelnemers begeleid, over meer dan 50 verschillende patronen van minstens 20 patroonontwerpers in 4 talen. Ik kan zelf patronen ontwerpen en aanpassen en heb een uitgebreide kennis van materialen, verstevigingen en technieken. Dus ja, ik kan aan jou/jouw klanten een antwoord bieden op elke tas-gerelateerde vraag.

Mag ik een workshop geven met een Katrienette-patroon?

Neen, niet zonder voorafgaandelijke én schriftelijke toestemming! Bij de gebruikersvoorwaarden staat o.a. vermeld: “Het is niet toegestaan dit patroon te gebruiken voor commerciële doeleinden (o.a. verkoop en het geven van workshops of lessen) en/of productie doeleinden (o.a. verkoop van afgewerkte exemplaren).”

Het mag dus enkel mét toestemming die bevestigd wordt door de vermelding van een workshoplicentie-nummer.

 

Wie kan toestemming en een workshoplicentie verkrijgen?

Het kan gaan om een persoonsgebonden licentie. Dat kan een individuele persoon zijn (die bv. een groepje vriendinnen wil leren) of een (freelance) lesgeefster (die door een school, vereniging of winkel kan ingehuurd worden).

Of het kan gaan om een locatiegebonden licentie. Dit kan bv. een stoffenwinkel of organisatie op vaste locatie zijn, waar eigen personeel les geeft.

 

Welke licenties zijn er?

Voor het geven van workshops of lessen met de Katrienette-patronen bestaan twee mogelijkheden. Afhankelijk van je publiek, de frequentie en het aantal deelnemers is één van beide opties voor jou het meest interessant. Je kan zelf kiezen welke optie.

 • Licentie – exclusief patronen | Elke deelnemer koopt zijn of haar eigen patroon zelf en rechtstreeks aan bij Katrienette. De licentiehouder (persoon-lesgever of locatie) geeft op (per workshop) hoeveel deelnemers er zijn, en kan voor dit aantal kortingscodes ontvangen zodat de deelnemers het patroon met 20% korting kunnen aanschaffen op de Katrienette website. Whoop whoop!

 

 • Licentie – inclusief patronen | De licentiehouder verkoopt de workshops aan haar deelnemers aan een prijs inclusief patroon. Hiervoor koopt licentiehouder de Katrienette patronen zelf aan aan een voordeeltarief  (zie hieronder) en ontvangt voor dit aantal kortingcodes zodat de deelnemer het patroon gratis kan downloaden op de Katrienette website. De aankoop van patronen door de licentiehouder kan het hele jaar door en per stuk gebeuren.

Ter info: patronen worden verkocht aan 12,50-€/st incl. 6% BTW

Voordeeltarief patronen voor licentiehouders inclusief patroon, telkens prijzen in €/st:

   • 1 tot 50 st: aan 9,43 excl. 6% BTW |10,00 incl. 6% BTW
   • vanaf 51 st tot 100 st: aan 8,49 excl. 6% BTW | 9,00 incl. 6% BTW
   • vanaf 101 st tot 150 st: aan 7,55 excl. 6% BTW | 8,00 incl. 6% BTW
   • vanaf 151 st en meer: aan 6,60 excl 6% BTW | 7,00 incl. 6% BTW

 

Hoe kom ik als licentiehouder aan de kortingscodes (voor 20% of gratis download)?

Deze geef ik jullie met plezier door. Om niet onnodig codes te gaan genereren op de website doe ik dit gewoon op vraag. Het handigste is als we hierover communiceren per (whatsapp)chat. Als jij doorgeeft voor welk patroon en welk aantal deelnemers (je hoopt/verwacht/hebt) dan stuur ik je hiervoor de codes door die je kan invullen op de voucher die je kan meegeven aan de klant.

 

 

 

Hoeveel kost een workshoplicentie?

Het is niet mijn bedoeling aan workshoplicenties te ‘verdienen’. Ik gun iedere gedreven en gemotiveerde lesgever het om financieel beloond te worden voor  hun inzet. Lesgevers mogen hiervoor gebruik maken van mijn patronen, maar daarvoor krijg ik in ruil graag het nodige respect voor mijn werk. Het vermelden van de patroonnaam en Katrienette als ontwerper is een evidentie. Het onderling laten kopiëren of doorgeven van mijn patronen of werkbeschrijving is absoluut not done.

Voor een workshoplicentie betaal je 30,00-€/kalenderjaar incl 6% BTW. Hiervoor krijg je als licentiehouder de kans om een onbeperkt aantal deelnemers een patroon aan te bieden met korting of patronen aan te kopen aan voordeeltarief.

 

Hoe lang is een workshoplicentie geldig?

Een licentie is een jaar geldig. Gedurende dat jaar kan jij als licentiehouder zoveel workshops geven als je zelf wil.

 

Welke patronen mag een licentiehouder gebruiken?

Alle verkrijgbare Katrienette patronen op het moment van aankoop van de licentie, alsook alle nieuw uitgebrachte patronen gedurende het lopende licentiejaar.

 

Hoe geef ik een workshop over Katrienette patronen?

Je mag zelf kiezen hoe je dit wil aanpakken. Ik zou het echter ten zeerste waarderen als er gewerkt wordt volgens de Katrienette-methode.

Mijn ervaring is dat een tas én knippen én verstevigen én helemaal naaien én tijd hebben om veel te leren, meer dan een dag duurt. En om enerzijds de workshopduur en -prijs te beperken en anderzijds de succeservaring en happy-time te vergroten, zorg ik ervoor dat deelnemers hun tas kunnen maken op 1 dag (of 2 avonden) en dan mét een afgewerkte tas naar huis gaan. Dat is mijn handelsmerk: happy klanten en ook leuk voor de reclame op social media!

Daarom werk ik al jaren met de Katrienette-methode, en heb ik de gewoonte om de deelnemers thuis e.e.a. te laten voorbereiden, zodat ze op 1 dag de tas af hebben én ze de moeilijkste zaken met begeleiding kunnen doen.

Het “thuiswerk”-bestand (per patroon) staat op mijn website en is door iedereen gratis te downloaden 👉Thuiswerk. Ik heb niet liever dan dat licentiehouders deze thuiswerkbestanden ook gebruiken!

 

Welke prijs vraag ik voor een workshop over een Katrienette-patroon?

Dat is aan jou als licentiehouder zelf te besluiten. Aan jou de keuze om dit zelf te bepalen zodat het in lijn ligt met je eigen workshopaanbod, de tijd die je hiervoor wil uittrekken (1 workshopdag, 2 avonden/namiddagen, ?) en bv. met of zonder patroon, materialen, lunch enz.

Ikzelf prijs mijn workshops excl. patroon, materiaal en lunch aan 65,00-€/pp (incl 21% BTW). Ik bied deelnemers die het patroon nog niet hebben (wat een minderheid is, de meesten hebben het patroon ooit al aangekocht) de mogelijkheid dit patroon aan te kopen met 20% korting, en dat kan jij ook doen 😃.

Wil je een workshop aanbieden inclusief patroon, dan kan dit ook (zie hierboven – welke licenties zijn er).

 

Hoe kan ik een licentie verkrijgen (voor het geven van een workshop of naailessen over een Katrienette-patroon)?

Als je graag een licentie wil dan contacteer je mij per e-mail of via het contactformulier. Je stelt je je kort voor en geeft door welke soort licentie je wil aankopen. Je bevestigt schriftelijk dat je akkoord ben met de drie hieronder vermelde licentie-voorwaarden. Daarna stuur ik je de link naar een verborgen product met een workshop licentie. Nadat je de workshoplicentie hebt aangekocht, kan je workshops aankondigen, verkopen en geven over Katrienette-patronen.

 

Wat zijn de verplichtingen van een licentiehouder?

 1. De licentiehouder kijkt er op toe dat elke deelnemer over een persoonlijk gedownload patroon (zie regel onderaan met “Gebruiksrecht aan: xxx” op elke blz. van patroon en werkbeschrijving) beschikt.
 2. De licentiehouder vermeldt op alle publieke aankondigingen (in de winkel, op papier, online of op social media) het toegekende licentienummer, de patroonnaam en Katrienette.
 3. De licentiehouder verklaart het copyright te respecteren en zal niets uit de Katrienette patronen en werkbeschrijvingen kopiëren, reproduceren, vertalen, digitaliseren of delen.

 

Wat zijn de voordelen voor een licentiehouder?

 • Je kan je workshopaanbod uitbreiden met vlot leesbare kwalitatieve Nederlandstalige patronen met uitgebreide fotohandleiding. Een workshop begeleiden wordt zo een plezier.
 • Alle patronen hebben opties voor zowel beginners als gevorderen. Ideaal als kennismaking met tassen naaien of ook om tassenskills te verbeteren.
 • Na aankoop van de licentie kan je deelnemers patronen aanbieden met een korting of zelf patronen aankopen aan voordeelprijs.
 • Mogelijks word je gecontacteerd om workshops te geven die Katrien(ette) zelf niet kan uitvoeren.
 • Je wordt als eerste op de hoogte gebracht over de lancering van nieuwe patronen.
 • Je kan beroep doen op Katrien voor advies en tips over de workshops en patronen zelf.
 • Je steunt een kleine Belgische zelfstandige die met veel passie haar liefde voor het naaien van tassen wil delen. #kooplokaal #ikkoopbelgisch #winkelhier #madeinbelgium