Welke naaimachine heb je?

Ik ben begonnen met een Brother instapmodel.  Prima toestel hoor, niets op aan te merken.  Maar ik besefte al snel dat ik naaien een écht leuke hobby vond!  Dus heb ik dat toestel ingeruild voor een andere machine met een krachtigere motor.  Nu heb ik een Bernina B530 waar ik zeer tevreden over ben.  Het gaat mij niet om de talloze steekvariaties en het geheugen, dat gebruik ik nooit.  Ik ben vooral tevreden van het degelijke binnenwerk en de power van de motor, die tot nu toe alles wat ik wilde doen probleemloos aankon.

Nog een kleine anekdote.  Toen ik stond te kiezen en de verkoopster als argument aanhaalde: “Wacht maar, binnenkort kan je niet meer zonder die kniehevel”, toen dacht ik: “Jaja, dat zal wel, dat knie-ding gebruik ik toch nooit”.  Na de aankoop ging ik naar de “leer-werken-met-je-nieuwe-naaimachine”-les.  Daar werd door de lesgeefster steeds de nadruk werd gelegd op: gebruik je knie om de persvoet omhoog en omlaag te zetten.  En toen, tja…  het werd een automatisme.  Je hebt je beide handen vrij, om je naaiwerk (hoe dik ook) net juist op dat ene punt onder de persvoet te krijgen.  Conclusie: de verkoopster had gelijk. Ik kan de kniehevel niet meer missen!

Intussen heb ik ook 2 machine’s als leentoestel voor tijdens de workshops.  Daarvoor koos ik Brother Innovis A-16.  Een degelijk en gebruiksvriendelijk toestel voor die prijs.  Die hebben deelneemsters al vaker gebruikt, ook voor tassen en zwaardere materialen.  Ook van deze toestellen ben ik tevreden.

 

Deel uw mening