Katrienette sewingquote quote sewing naaien naaiquote gezegde nederlands uitspraak naaister geen retouches retouche herstelling verkorten vermaken sergio herman ei bakken

Quote: Een naaister vragen om je kleding te herstellen

Oh? Jij kan naaien! Zou je dan …  🙄

… mijn broek willen verkorten?

… dat gaatje in mijn trui kunnen toenaaien?

… de rits van mijn jas kunnen vervangen?

Dit is de meest voorkomende reactie als ik vertel dat ik van naaien hou. En ik word daar nu zo kregelig van he! 😱

Omdat je dan telkens weer moet gaan uitleggen: dat ik geen retoucheuse ben. Dat ik hou van naaien, dingen creëren en maken. Dat ik het ɴɪᴇᴛ leuk vind om iets te herstellen! Dat ik dat trouwens niet kan. Dat naaien en retouches twee verschillende vakgebieden zijn. Alle respect voor retoucheuses trouwens 🦸‍♀️, dat zijn superhelden waar ik graag dingen aan uitbesteed.

“Maar dat is toch ook met de naaimachine? Jij zal dat wel kunnen.”

🍳 Appeltje-eitje zoals ze in Nederland zeggen.

Dus neen. 🤦‍♀️ Mijn antwoord blijft “neen”. 

Duidelijk?

Deel uw mening