Gratis patroon : briletui Katrienette – Engelse versie

Hallo wereld!  Op aanvraag…  Hierbij de Engelse versie van de Briletui.

Deze blogpost zal niet zo uitgebreid zijn als de eerste Nederlandstalige blog.  Dat is mijn vorige blogpost die je hier kunt vinden.  Je kan er veel “eye- candy” en 50+ foto’s ontdekken, dus ga zeker eens een kijkje te nemen.  Je zal wellicht ook een hele hoop uitleg en informatie vinden.

In principe is deze blogpost enkel bedoeld om de Engelse PDF-downloadlink (zie hieronder) te delen.

In de tussentijd heb ik nog een paar briletuisjes genaaid, dus ik ben blij dat ik je nóg meer inspiratie kan geven. Veel plezier ermee!

Het patroon: briletui. GRATIS! Van mij, voor jou!

In this PDF file Pattern Glasses Case (free version) free PDF sewing pattern you will find: the supplies, the 4 pattern pieces (already on scale, so just cut and tape together), cutting instructions, reinforcement instructions, written step-by-step instructions and 3 photo pages with visual support.

Download the file and save it. Print on “100%” or “real size”, cut out the pattern, find some fabrics, read the instructions and you’re off!

Als je vragen of opmerkingen hebt, laat dan hieronder een reactie achter of neem contact met mij op (via de contactpagina, per e-mail, FB, IG, …) en ik help je met veel plezier 🤗 verder.

Nu ik het patroon als het ware de wijde wereld in stuur, kijk ik er echt, echt, echt, echt (!) naar uit om te zien welke versies je gaat maken! Ik zou het fijn vinden als ik jouw briletuis kan bewonderen. Als je deelt, gebruik dan #glassescasekatrienette en tag of link @Katrienette zodat ik het ook kan zien. Alvast heel hartelijk bedankt!

Information Kader

Patroon: zie link hierboven

Materialen: verkrijgbaar bij Toverstof

  • Buitenstoffen: kunstleder (zacht grijs met reliëf, cognac met reliëf, roze donker coraal piramide)
  • Voeringstoffen : Katoenen

Wit met grijsachtig rooster: RICO Design Fabriced Printed – Crafted Nature Collection – “Grey Checked, nr. 18866” |

Gebroken wit met meerkleurige bloemenprint : RICO Design Fabric Printed – Crafted Nature Collection – “Grey Flower Meadow Metallic, nr. 18864” |

White with multicolour botanical and cheetah print : Cloud9 fabrics – Ethereal Jungle – “Jungle cats, no. 312101”

  • Versteviging: Fast2Fuse Heavy en Vlieseline H640

P.S. Voor het geval je je afvraagt. Ik maak mijn labels zelf. Het is goedkoop en makkelijk. Je hebt alleen een stempel, inkt en wat kraft-tex nodig. En als je de juiste soort inkt gebruikt en deze fixeert, zijn de labels ook wasbaar en geschikt voor kleding.   Je vindt een photo-tutorial hier.   

Deel uw mening