Katrien Katrienette Elize II twee boek mijn tas 2 handtas crossbody rits kunstleer faux leather straps leren lederen riem hengsel paspel piping

En wat maak ik op naaidate? Een Elize II.

De Elize was een van die patronen uit het boek MIJN TAS 2 die me meteen opgevallen waren.  Mooi & elegant? Check.  Crossbody model? Yep, dus ook: check.  Niet supergroot en daarom perfect voor stoffen uit eigen voorraad: check!

 

 

 

Nu ja, deze tas “maakte” ik niet op naaidate.  Ik was er aan begonnen… en heb ‘m thuis afgemaakt.  Maar soit, even terug naar het begin.  Ik had dus een naaidag en zocht een projectje om mee te nemen. Het patroon Elize heeft twee varianten, ik koos voor de “II” met nepen onderaan en paspel aan de zijkant.  Voila, patroon gekozen. Boek mee.  Snel de patroondelen overgetekend.  Het zijn er maar 3 als je geen riem naait, dus snel is echt wel snel 🙂 !  En dan nog even in de voorraadkast kijken voor de stoffen.  Het fijne zachte kunstleer was een rolletje, in een kleur die moeilijk op foto weer te geven is: een marineblauw, maar het lijkt lichter omdat er een metallic zilverachtige schijn op zit.  Het voeringstofje is zo’n stofje waar ik verliefd op was, zijdezacht, en met subtiele zilveren bling hier en daar.  Nog een restje zilveren paspel, riem, rits en wat versteviging en ik ging op stap.

 

 

Het patroon is niet moeilijk. Het naaien van deze Elize ging vlotjes, zelfs tussen al het gebabbel door.  Want een naaidate, dat is -voor mij toch- genieten van het gezelschap, bijpraten met je naaivriendinnen, beetje klinken en lekker hapje erbij.  Zo ging het ook de laatste keer met deze #madammenmetkbassen.  Dus ja, de handtas was niet af, maar ik heb wel een geweldig toffe dag gehad.

 

Katrien Katrienette Elize II twee boek mijn tas 2 handtas crossbody rits kunstleer faux leather straps leren lederen riem hengsel paspel piping
Photo Credit: Jace-did-it!

 

Ik heb slechts een paar minimale aanpassingen gedaan.  Het kleine zichtbare verschil zijn de rivetten op de achterzijde.   Door de plaats van je riem en het gewicht je tas, kan de tas wat gaan kantelen als je ze vastneemt bij de riem.  Door de riem, boven het stiksel, met een rivetje op z’n plaats te houden, hangt de tas recht.  De rivet onder het stiksel is puur voor de sier, iets met ik hou van symmetrie of zo 🤣?

 

 

En ik ben heel blij met het resultaat!  Deze handtas is de afgelopen maand al erg vaak gebruikt geweest. De neutrale kleur past bij verrassend veel outfits, en ik word steeds instant happy als ik binnenin de tas die vrolijke voering zie.  De tas is ook goed van formaat vind ik, 20 cm hoog en 27 breed, prima voor crossbody op heuphoogte te dragen.  Door de nepen en rondere vorm onderaan kan je er nog best veel in kwijt ook!  Zelfs de zonnebril en/of portefeuille van Manlief, dus voor hem is deze tas ook geslaagd 🙂 . En als cherry on the cake, hebben zelfs de puberzonen deze tas als “fashionable” bestempeld en goedgekeurd.

 

Informatie Kader

Patroon: “Elize II” uit het boek “Mijn Tas 2” van Nathalie Charlier en Sofie Duron (Kooppatroon – boek – Nederlandstalig – met foto’s – keuze uit 2 versies).

Patroonaanpassingen:

  • Een lederen riem uit 1 stuk (1m35) en niet verstelbaar.
  • Toevoeging van holnieten aan de riem aan de achterzijde.  Zodat de tas niet naar opzij “kantelt” als ze aan de hengsels hangt.  TIP: stik eerst de rits aan de tas en doorstik langzij de rits, plaats pas daarna (dus na stap 22) je holnieten.
  • Ik stikte de voeringtas met een grotere naadwaarde: 1,5 cm ipv 1 cm, (bij stap 25 laatste → paragraaf) zodat de binnentas kleiner wordt en netjes in de buitentas past.

Versteviging:

  • Het (vrij dunne) kunstleer verstevigde ik niet. 
  • Op de voeringstof kwam eerst een laag Vlieseline G700 (plakkatoen), daarbovenop een laag Vlieseline H630 (volledige grootte van patroondeel – niet rondomrond kleiner geknipt)

Materialen:

  • Kunstleer: kunstleer marineblauw met metallic schijn
  • Voeringstof: Cotton Lawn met satijnen finish “Stag – Navy Red” van Echino
  • Fournituren: Volleren Riem Naturel 15mm, Rits op rol: Niet Deelbare spiraalrits 100cm Wit met zilver, Schuiver Zilver voor spiraalrits (6mm), Ritsstop 6mm Nikkel,  Paspel nepleer zilver, Holnieten 9mm (normale pin) Nikkel

 

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

withlovebyevaantwoord
14 januari 2019 om 09:32

Wauw, maak jij ooit eens iets wat niet perfect is? 😮

Katrienantwoord
14 januari 2019 om 13:42
– Antwoord aan: withlovebyeva

Haha mijn maaksels zijn ook niet perfect hoor! Het ene projectje lukt al wat beter als het andere, dat is net zoals bij iedereen 😁

Marie-Joséeantwoord
13 januari 2019 om 21:08

Allemaal leuk!

Katrienantwoord
14 januari 2019 om 13:42
– Antwoord aan: Marie-Josée

Merci Marie-Josée

Reactie achterlaten