katrienette poolside tote totebag noodlehead pool side tas reistas weekendtas zelf naaien sewing bag pattern birch trans pacific uitstap zwembad workshop tassen katrienetteworkshop

Poolside Tote, een tas voor een dagje uit

Laat het zomerweer maar komen. Gezellig op uitstap naar het park, het strand, een picknick of zoals wij graag doen: gaan waterskiën.  Dan is een grote tas ideaal.  De Poolside Tote heeft haar naam niet gestolen.  Maar ook voor een dagje naaien is dit een top-tas: de naaimachine kan er in, of al je stoffen en naaigerief.

Persoonlijk hou ik van de stijl van de Noodlehead patronen: de tassen zijn elegant met mooie details en de werkbeschrijvingen correct en duidelijk.  Dus heb ik deze golden oldie eens bovengehaald: de Poolside!  Voor de buitenstoffen koos ik kleuren die je wel vaker ziet op mijn blog: muntgroen en koraalroze.  Voor de binnenstof viel mijn oog op een katoen met toepasselijke print.

Deze tas is niet super moeilijk om te maken.  De geplooide en gestikte hengsels zijn een leuk détail.  En de accentboord met de ronding die binnenin zit, is met de uitleg (eerst rimpelen, dan strijken) makkelijker dan je denkt.  Ik maakte deze tas met aan de ene kant het ritszakje, en aan de andere kant het steekzakje.

Het is niet volgens de regels van de (naai-)kunst, maar who cares?  Ik hou van het werken met tape! Washi tape om een stiklijn aan te geven.  Dubbelzijdige tape om ritsen en stroken vast te kleven i.p.v. te spelden.

Eens de buitenpanelen af zijn, en ook de (simpele) voeringtas gemaakt, begint mijn favoriete deel.  De tassen hokus-pokus:  zo van “platte lappen stof” naar “hé, daar heb je een tas!”🤩  Als voorlaatste nog minutieus de hoekjes en versteviging bijknippen, dan de accentboord keren en vaststikken. Klaar!

Ik vind het fijn dat deze tas zo ruim is.  Ik heb even de vergelijking gemaakt met het grote formaat van de Explorer tote.  De Poolside is nét iets hoger, heeft een ruimer grondvlak en door de ronding opzij een grotere inhoud.  Op de foto LINKS 👇 hieronder staat de Poolside VOOR de Explorer.

Om deze blogpost af te sluiten, nog enkele detail foto’s.  Ziezo, deze tas staat al klaar om mee te nemen, nu het goede weer nog 🙂

Informatie Kader

Patroon: Poolside Tote van Noodlehead (Kooppatroon – digitaal patroon (PDF) – Engelstalig patroon – met tekeningen – 1 maat)

Benodigdheden: hier vind je de Nederlandstalige Benodigdheden POOLSIDE om de tas te maken zoals in de Workshop POOLSIDE

Patroonaanpassingen:

  • Ik gebruikte – ja nog maar eens 😁– andere versteviging dan wat is voorgeschreven.  Ik verstevigde de buitenstoffen met H640 en daarboven H250.  Ook voor deze tas legde ik een strook fast2fuse tussen bodem en voering.
  • Ik hou van een lang sleutellint, zodat de zware sleutelbos op de bodem kan rusten en de zijkant van de tas niet naar beneden trekt.  Dit maakte ik gewoon zelf van een reep katoen.
  • Het patroon schrijft een rits voor van 10″ of 25 cm.  Ik vind het veel handiger om te werken met een rits die langer is, dan kan je mooi recht stikken zonder te moeten stoppen om de trekker te verschuiven.  Neem dan een rits van minimaal 35 cm, en knip de uiteindes pas af op het moment dat de sierstroken vastgestikt worden.

Materialen:

  • Stoffen: Deco melange 280 in kleuren “munt” en “apricot”, Katoen “Trans Pacific  – pool” van Birch Fabrics  
  • Katoen effen beige (restje uit de eigen kast) voor voering zakjes.
  • Fournituren: metallic rits zilver 40cm, musketon nikkel 15 mm
  • Versteviging : Vlieseline H250 & Vlieseline H640, Fast2Fuse Heavy

16 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolienantwoord
27 maart 2018 om 10:48

Echt een superhandige tas! En wat een prachtige uitvoering weer! De mijne gaat al een paar jaar iedere dag mee naar het werk! Dat wordt ongetwijfeld weer een top-workshop!

Katrienantwoord
5 april 2018 om 21:25
– Antwoord aan: Carolien

Merci Carolien, ik moet toegeven dat deze tas inderdaad mijn meestgebruikte aan het worden is. Ik heb meestal schrik van tassen zonder ritsen of sluitingen, maar deze is gewoon praktisch om vanalles snel in te “gooien” en mee te nemen. En wat blijkt, mijn curver naaidoos past er perfect in! Met nog plaats bovenop ook.

Elisabethantwoord
25 maart 2018 om 14:38

Très jolie couture, merci de partager vos techniques, j’admire le résultat, minutieusement réalisé.

Katrienantwoord
25 maart 2018 om 14:54
– Antwoord aan: Elisabeth

Merci pour les compliments Elisabeth. Effectivement je prends toujours mon temps pour coudre. Ça fait parti du joy de créer.

Caro // Carreaukesantwoord
22 maart 2018 om 16:38

Weeral prachtig Katrien! Ik heb ook nog bijna 2 meter van dei decostof van Madeline de stoffenmadam liggen.
Misschien kan ik daar ook een tas mee maken 😉 Je brengt me op ideetjes.

Katrienantwoord
22 maart 2018 om 16:43
– Antwoord aan: Caro // Carreaukes

Hai Caro! Die stof is ideaal voor tassen, dus zeker doen. Ik ben benieuwd naar jouw creatie!

anvgantwoord
22 maart 2018 om 09:41

Daar ga je nog veel plezier mee beleven met die tas, echt een Katrien exemplaar. Altijd leuk om te zien aan de tas weet ik direct dat jij hem gemaakt hebt.

Katrienantwoord
22 maart 2018 om 09:45
– Antwoord aan: anvg

Haha An, jij zou inderdaad mijn tas kunnen herkennen tussen 5 andere 😁. Bedankt voor het compliment.

leenantwoord
22 maart 2018 om 08:58

Weeral een mooike! Inderdaad, je kleuren zijn je handelsmerk aan het worden. ‘t Zijn dan ook mooie kleurtjes!
Bij mij ligt er wel het een en ander geknipt klaar; maar zal efkes langer duren eer het in elkaar staat ;).

Katrienantwoord
22 maart 2018 om 09:00
– Antwoord aan: leen

Hai Leen, jij kent mijn smaak ondertussen hè :-). Veel moed en geduld voor het genezen van je vinger.

Carine Vanseverenantwoord
22 maart 2018 om 08:05

Fantastisch mooie tas,alvast bedankt.

Katrienantwoord
22 maart 2018 om 08:11
– Antwoord aan: Carine Vanseveren

Bedankt voor de reactie Carine.

Delphineantwoord
22 maart 2018 om 05:50

Echt een hele mooom! Mijn twee verdied worden voor vanalles gebruikt je zal er dus veel plezier aan beleven

Katrienantwoord
22 maart 2018 om 07:04
– Antwoord aan: Delphine

Merci Delphine

Lauraantwoord
21 maart 2018 om 22:48

Een hele mooie versie!!
En inderdaad, mijn Poolside Tote wordt voor van alles en nog wat uitgehaald. Elke naaidate heb ik ze wel bij en de jaarlijkse vakantiedagen overleven we dankzij deze tas ook (zo ruim, alles wordt erin gegooid) 😉

Katrienantwoord
21 maart 2018 om 22:51
– Antwoord aan: Laura

Merci voor de leuke commentaar Laura! Ik zag inderdaad dat je de jouwe bijhad bij de naaidate voor madammen met kbassen :-).

Reactie achterlaten