katrienette tienertas tote tas bag handtas jace naaien zelf sewing bagmaking shopper shoppingbag sewing bags tiener tieners katrien

Dé basic tote tas: tienertas

Een tote-tas is de “LBD” Little Black Dress onder de tassen: een goede basic die iedereen zou moeten hebben.  De tienertas heeft de perfecte afmetingen.  Niet alleen voor tieners of studenten, maar ook voor mama’s of dames die eens iets meer willen meenemen.  En laat dit nu een tas zijn die supergemakkelijk is om te maken!  Ik had er twee geknipt om te naaien, maar ik vond het zo leuk dat er zelfs een derde versie volgde.

 

 

De tienertas is één van die patronen waar mijn liefde voor tassen maken mee begonnen is.  Geweldig vond ik het, dat An destijds dit patroon verduidelijkte op haar blog.  Intussen zijn we in het post-K-Bas tijdperk (jawel er is een pre-K-Bas tijd, toen er nog geen tassenverstevigingen verkrijgbaar waren, en een post-K-bas tijd met tassenbenodigdheden allerhande) en kan een echt stevige tas nog makkelijker gemaakt worden.

 

 

Deze versie was de eerste van de week.  Ze was klaar op een avondje.  En gelukkig kon ik een zelfgemaakt label uit m’n doosje nemen.

 

 

Deze tienertas volgde de dag nadien.  Soortgelijk, maar met een een beetje glitter.  Zie je de sparkle in de tassenband en de zilvergrijze nepleren paspel?  Tijdens het naaien van deze tas nam ik ontzettend veel foto’s van tijdens het maakproces.  Waarvan er een 50-tal gebruikt zijn in een fotohandleiding.

 

 

Tijdens het stikken van de tweede, kreeg ik ineens -ping- inspiratie!  Die stof met die hanentekening, die zou ook een leuke tienertas kunnen worden.  Dus ja, wat doet een mens dan… niet naar de stoffenvoorraad kijken, en wel naar de winkel gaan?

 

 

Mogelijks zijn er mensen die deze tas spuuglelijk vinden, maar het is mijn favoriet!  Ik ben fan van die mooi getekende hanenkop vol “attitude”.  En deze tas heeft hierdoor een zekere je-ne-sais-quoi.

 

 

 

Voor wie nu aan het denken is: gaat die nu steeds 3 versies van elke tas maken?  Nee hoor!  Maar naaien maakt me blij, en als er dan spontaan inspiratie komt mag een mens daar toch aan toegeven, niet?  Trouwens nog eens bedankt Mieke en Lieve dat ik ‘s avonds laat nog terecht kon voor de benodigdheden, zodat ik meteen de derde kon maken.

Intussen ligt het volgende project al klaar op de snijmat: een bloese.  Eentje uit een stof die wel uit de voorraadkast komt…

 

 

Informatie Kader

Patroon: de Tienertas van Jace did it!

Patroonaanpassingen:

  • Aangepaste versteviging: Style-Vil op het voorpand-met-bodemdeel en op het achterpand-met-bodemdeel, verder enkel nog Vlieseline H640 op het voorzakje en binnenzakje.
  • Fast2Fuse Heavy op de bodem

Materialen:

  • Katoen: “Trekant Rows” van Art Gallery Fabrics in kleuren “Candid” en “Breeze”, “Netorious” van Cotton+Steel in kleur “Roze”,  “Feeling Like Spring” van Poppy in kleur “Oker”, “Zeshoeken” van Rico Design in  kleur “Mosterd”, “Fijne ruiten” van Rico design in kleur “Ijsblauw”, “Rooster” van SeeYouAtSix in kleur “Chai Oker” Pieke Wieke
  • Canvassen: Polyester Canvas donker grijs, petrolblauw en beige-muisgrijs Pieke Wieke / K-Bas
  • Versteviging, tassenband, paspel en kamsnaps: Pieke Wieke / K-Bas

 

20 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Adelheidantwoord
zondag om 07:01 AM

Super leuke tassen! Komt de fotohandleiding binnenkort ook online?

Katrienantwoord
zondag om 09:01 AM
– Antwoord aan: Adelheid

Hallo Adelheid, bedankt voor het compliment. De fotohandleiding heb ik gemaakt om te gebruiken tijdens de workshop. Details over het patroon en de aanpassingen vind je in de infokader.

Anja – stokstaartje doet het zoantwoord
januari 12 om 12:01 PM

Deze tassen zijn echt leuk. Ik ga het patroon ook eens bekijken, interessant voor al die katoentjes die hier al enkele jaren in mijn bak liggen. 😊

Christine Dewallefantwoord
januari 10 om 08:01 AM

woow! niet te geloven hoe mooi én productief jij bent.. Ik kijk al uit naar je volgende werkje. 🙂

Katrienantwoord
januari 10 om 08:01 AM
– Antwoord aan: Christine Dewallef

Hai Christine, bedankt voor je reactie. Och dat productief zijn valt wel mee hoor, in mijn hoofd naai ik veel sneller en zitten nog zoveel dingen te wachten… maar dat is bij de meesten zo he.

Petraantwoord
januari 10 om 07:01 AM

Bijzonder mooi gemaakt

Katrienantwoord
januari 10 om 07:01 AM
– Antwoord aan: Petra

Dank je wel Petra. Het is een makkelijk patroon en ook maar gewoon stikken hoor. Deze zijn leuk en snel klaar.

Moestashantwoord
januari 09 om 09:01 PM

Super! Heel begrijpbaar dat de tas met de haan jouw voorkeur heeft. Ik sluit mij er volledig bij aan.

Katrienantwoord
januari 09 om 10:01 PM
– Antwoord aan: Moestash

Bedankt voor de reactie Valerie. Tja smaken verschillen, maar wij zijn het eens blijkbaar!

Lauraantwoord
januari 09 om 09:01 PM

Wat een toffe tassen!! Ik ben ervan overtuigd dat die handleiding top gaat zijn (y). Veel succes met de workshops. X

Katrienantwoord
januari 09 om 09:01 PM
– Antwoord aan: Laura

Merci Laura!

An vande veldeantwoord
januari 09 om 09:01 PM

Ik ga voor die met roze geometrische figuren en turquoise!!! Top combinatie! Zo fijn dat je de tienertas in workshop wilt geven ! Xx

Katrienantwoord
januari 09 om 09:01 PM
– Antwoord aan: An vande velde

Jij bedankt An! Voor het patroon en dat ik het mag gebruiken!

Carolienantwoord
januari 09 om 08:01 PM

Geweldig om te zien hoe jij jezelf ook helemaal verliest in je hobby! Heerlijk en zó herkenbaar! Die tienertas is een topper, de meisjes die deze hier eens tijdens een verjaardagsfeestje maakten, sleuren er nog altijd mee rond!
En welke ik van jouw 3 de mooiste vind… geen idee eigenlijk, alle 3 supermooi! 😍

Katrienantwoord
januari 09 om 08:01 PM
– Antwoord aan: Carolien

Mercikes Carolien. Ja een classieker is het, die Tienertas!

Joke (The Needle Of Choice)antwoord
januari 09 om 07:01 PM

Zo’n leuke tassen! Die hanen zijn echt helemaal geweldig voor een tas!

Katrienantwoord
januari 09 om 08:01 PM
– Antwoord aan: Joke (The Needle Of Choice)

Ha Joke, zo zie je maar, het hoeft niet altijd kleding te zijn met SYAS. Ik vind die tekening prachtig gemaakt trouwens, met zoveel detail.

Marleen Kochantwoord
januari 09 om 06:01 PM

Heel mooi Katrien en ook leuke stoffen

Katrienantwoord
januari 09 om 08:01 PM
– Antwoord aan: Marleen Koch

Merci Marleen. Ik wilde deze keer eens met stoffen werken. Het hoeft niet altijd met kunstleer of kurkleer te zijn om mooie tassen te maken. Alhoewel het met dit patroon ook best kan.

Dank je wel voor je bezoek! Laat hier gerust je reactie achter, ze zal met veel interesse gelezen worden.