katrienette wenona shirt blouse named namedclothing clothing chambray dames tweekleurig twee kleuren two colors jeans feathers veertjes pluimen bling

Wenona blouse met bling

Nu ik de smaak te pakken heb van kleding met mouwen die wél lang genoeg zijn, werd het tijd voor een nieuwe blouse.  Dit stofje is een van de 3 blouse-stofjes die in de kast liggen te wachten om gemaakt te worden.  Ook deze keer probeerde ik een ander patroon: het Wenona Shirt van Named Clothing.

 

 

Ik hou van mooie details.  Dit Wenona patroon heeft vele opties, maar het was hét accent achteraan op de kraag waar ik voor viel.

 

 

Ook de mogelijkheid om te spelen met kleuren, door de knappe verdelingen die in het ontwerp zitten, spraken me aan.  Ik heb hiervoor de (onbedrukte) achterkant van de stof genomen. Ik heb ook gevarieerd met 2 kleuren knoopjes.

 

 

De mouwen heb ik weer eens verlengd.  Op dezelfde wijze als voor m’n Carme Blouse.  Zo zalig, manchetten die over mijn polsen komen!

 

 

Nu is de Wenona inderdaad een “loose fit”.  Ik koos al een maatje kleiner, maar het zit toch nog ruim, zowel aan de mouwen, als rond het lichaam.  Achteraf gezien vind ik de bling bling opdruk wat te overheersend, en komt dit in combinatie met het model toch wel bombastisch over.   Laten we zeggen dat er blouses zijn die me er slanker laten uitzien.

 

 

Daarom, voor alles is een oplossing: als ik de blouse combineer met een vestje, dan werkt het wél, vind ik.  En kijk daar, een manchet die lang genoeg is om zichtbaar te zijn :- )

 

 

Desondanks zijn er echter twee dingetjes die me storen.   De constructie met de panden zit goed in elkaar.  Wat ik jammer vind, is dat er bovenaan geen beleg is gemaakt om de naden te verbergen.  Ik draag mijn blouses steeds met de kraag open, en dan kan je aan de binnenkant de naden zien (zie vinger op de foto).  Ook al is deze naad netjes gelockt, het ziet er gewoon niet afgewerkt uit.  Een tweede minpuntje, en dat had ik al kunnen corrigeren tijdens het maken, is dat de split van de mouwen heel erg lang is.  Deze split is wel 13 cm en als die openvalt toont dat een beetje raar.

 

 

Maar, zoals gezegd, ik hou van details.  En die Wenona-kraag, I love it!!!

Met de bedoeling om de stofvoorraad te verkleinen… op naar de andere blouses.  De stofjes zijn gewassen, patronen al geprint.  Of ga ik toch nog eerst een tas maken… to be continued.

 

Informatie Kader

Patroon: Wenona blouse/dress van Named Clothing (Kooppatroon – digitaal patroon (PDF) – Engelstalig – met tekeningen – confectiematen)

Maat: Maat 40.  Volgens de matentabel had ik maat 42 moeten nemen, maar ik had gelezen dat het een wel erg “loose fit” is, en heb me gebaseerd op de “finished measurements” (maten afgewerkt stuk) en kwam daarbij uit bij 40.

Opties: Ik koos voor de blouse versie, in twee kleuren.  Ik wilde eerst ook de optie met de 3 pooien in het voorpand nemen, maar vond dit uiteindelijk te druk met het motief op deze stof.

Patroonaanpassingen:

  • mouwen verlengd met 6,5 cm  (dat kan makkelijk door de aan de stippenlijn een strookje van 6,5 cm toe te voegen, op de 3 mouwpatroondelen: front sleeve, back sleeve en sleeve panel)

Note to self:

  • Bij Chambray minder versteviging gebruiken.  Ik volgde de handleiding en verstevigde (Vlieseline H180) de stukken manchetten en knopenpat beide helemaal, dit staat nu te stijf t.o.v. de rest van de vloeiend vallende stof.  Volgende keer maar de helft van het knopenpat en de manchetten gewoon niet verstevigen.

Materialen:

  • Stof: Chambray, Donkerblauw met gouden pluimen van Nooteboom Textiles

 

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Lieve
18 december 2017 om 21:57

Hier ben ik gezond jaloers op! Wat een prachtstuk.

Katrien
18 december 2017 om 21:58
– Antwoord aan: Lieve

Bedankt voor het compliment Lieve.

Delphine
18 december 2017 om 18:08

oooh wauw echt mooie details aan die blouse en mooi afgewerkt, inderdaad jammer dat het patroon op sommige plaatsen niet zo’n mooie afwerking voorziet en het nog vrij wijd valt maar je hebt er in ieder geval een hele mooie passende blouse bij

Katrien
18 december 2017 om 18:12
– Antwoord aan: Delphine

Merci Delphine, inderdaad, er hangt weer een passende blouse bij in de kast, daar ben ik blij mee.

anvg
18 december 2017 om 07:28

Weeral een pracht stuk, je blijft me keer op keer verrassen met je creaties

Katrien
18 december 2017 om 07:34
– Antwoord aan: anvg

Bedankt An. Dat is het voordeel van naaien, je kan patronen blijven proberen.