katrienette paris purse pinkponydesign pink pony design testing patterntesting party tasje handtas rozy sluiting naaien tasje tas

Party proof met de Paris Purse

Een nieuw patroon met een Rozy-sluiting.  Deze keer geen portefeuille of clutch, maar iets helemaal anders: een mini-handtasje.  Of ik dat wilde testen?  Daar heb ik niet lang over nagedacht, natuurlijk!

 

 

Enkel maanden geleden naaide ik het Denver Double Zip Bag patroon, voor mijn Sand& Copper handtas.  Ik had dus al ervaring met de PinkPony beschrijvingen in fototutorial-stijl .

 

 

Deze tas werd (grotendeels) gemaakt tijdens een naaiweekend, en daar heb ik geen foto’s gemaakt.  Ik heb tijdens de testversie moeten herbeginnen, wegens vergissing bij de te stikken naadwaarde’s van het binnenpaneel.  Gelukkig had ik nog genoeg stofrestjes van mijn Heidi foldover.

 

 

Maar dat maakt deel uit van het testen.  Maria heeft een internationaal testers-groepje, en na alle feedback staat het patroon nu goed op punt.  Laat je niet afschrikken door de foto’s van de nogal  schreeuwerige  opvallende (ahum) versie die op het patroon staat, er zijn talloze mogelijkheden.  Voor meer inspiratie kan je gaan kijken naar de pattern-release blogpost, daar vind je ook de foto’s van de andere gemaakte tasjes, in diverse stijlen.

 

 

Het tasje heeft de optie om een kettinkje toe te voegen.  Dit is afneembaar, en kan geklikt worden aan de D-ringetjes die binnenin verstopt zijn.  Toegegeven, ondanks de werkbeschrijving van 10 pagina’s, is dit geen tasje voor beginnende naaisters.  Zorgvuldig en fijn werken is toch wel nodig voor deze Paris Purse.

 

 

Het is een echt feest-tasje.  Net groot genoeg voor gsm, zakdoekjes, lipgloss en portefeuille.  Bovenaan -aan de rozy sluiting- is ze 19 cm breed, en onderaan is ze 23 cm breed.  De tas is 18cm hoog, en het bodem-vlak is 23 op 10cm.  Om hiervan visueel een idee te geven, tot slot nog een foto van de Paris Purse naast wat kaarsen.

 

 

Mijn feestoutfit van dit jaar heb ik nog niet klaar.  (Ik heb zelfs nog geen idee wat ik ga dragen, maar soit)  Volgens de stylisten, zijn het de “accessoires” die het verschil maken, dus sta ik er al goed voor, nietwaar?

 

Informatie Kader

Patroon: Paris Purse van Pink Pony Design.   (Kooppatroon – digitaal patroon (PDF) – Engelstalig – met foto’s – 1 maat) Engelstalig maar met vermelding van eenheden ook in cm’s #geenomrekenwerk!

Patroonaanpassingen:

  • Afwerking zijkanten: Volgens de werkbeschrijving wordt de hele zijkant doorstikt om de naadwaarde in te verstoppen.  Ik heb enkel bovenaan de zijkanten verstevigd met een strookje brede zigzag (steekbreedte 5.5 – steeklengte slechts 0.2), zodat de zijkanten in de juiste “plooi” vallen.  Als je binnenin gaat kijken zie je de (op 3mm afgeknipte en gelijmde) naadwaarde nog tussen de zijkantenplooien zitten, maar dat valt echt niet op tenzij je een vergrootglas neemt…

Materialen:

  • Stoffen: Geweven stof “Spring Flowers” en Katoen “Scallop” in Grey. 
  • Fournituren en versteviging: Sluiting Rozy nikkel 19cm, D-ring nikkel 10mm, Fijne ketting Nikkel incl. bevestigingshaakjes, Fast2Fuse Heavy, Vlieseline H640
  • Zelfgemaakt label: Kraft-tex en Holnieten Nikkel 9mm

 

16 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peg Farrellantwoord
15 januari 2018 om 11:01

Hi Katrien. I almost didn’t buy this pattern because the cover photo was so garish. But then I saw your version and realized how elegant it could be. Thanks so much for sharing it.
Having made two now and not being happy with either, I’m trying to think of ways to modify it so as to avoid both the unfinished seams and the need to sew those awkward last seams. Have you come up with anything?
Thanks again!

Katrienantwoord
15 januari 2018 om 19:31
– Antwoord aan: Peg Farrell

Hello Peg, thank you for your comment. I had the same problem as you did. My pattern-hack was as follows: 1/ before turning I trimmed the unfinished seams very closely(2mm) to the stitching, and then squeezed them together with some fabric glue. 2/ I did not do the “awkward last seams” but replaced them with some firm zigzagging on the top of the sides. (See pictures). This reinforces the seams and also created the good “fold” on the sides. And yes, on the inside the 2mm unfinished seams remain, but they’re only visible if you pull the bag wide open and almost stick your nose in the bag :-). For me that was acceptable. Good luck making the next one .

Naomi van Soft Cactusantwoord
11 december 2017 om 11:22

Prachtig tasje!

Katrienantwoord
11 december 2017 om 11:29
– Antwoord aan: Naomi van Soft Cactus

Dank je wel Naomi!

Katrin DelannoyeKatrinantwoord
5 december 2017 om 07:23

Wat een prachtexemplaar weer, ik ben helemaal verliefd 💕

Lauraantwoord
4 december 2017 om 18:43

Een super leuk en speciaal handtasje! Idd, ideaal voor de komende feestdag. x

anvgantwoord
4 december 2017 om 15:51

Katrien uw afwerking van tassen is toch echt geweldig, echt een tof feest exemplaar en nu ben ik wel curieus welke party outfit je hierbij gaat maken

Katrienantwoord
4 december 2017 om 16:20
– Antwoord aan: anvg

Oei party outfit, help? Even nadenken wat en wanneer ik dat ga maken.

Daisyantwoord
3 december 2017 om 21:34

Super mooi! Ik wil ook wel eens een workshop komen volgen! Je doet dat super.

Katrienantwoord
3 december 2017 om 21:49
– Antwoord aan: Daisy

Merci Daisy, wie weet een workshop in maart hè? Of anders een andere keer, dat gaat wel lukken.

leenantwoord
3 december 2017 om 19:34

Net een kijkje genomen bij de andere tasjes. Goed dat jij je zijnaden niet hebt doorstikt! Is veel mooier zo.
En onder ons gezegd en gezwegen; gekke stofjes en kleurcombinaties werden er daar gebruikt ;).
Weer een knap staaltje van jouw kunnen!

Katrienantwoord
3 december 2017 om 19:35
– Antwoord aan: leen

Ha Leen, bedankt voor de reactie. Ja inderdaad, op andere continenten zijn er andere smaken in de mode 🙂

Karlaantwoord
3 december 2017 om 18:05

Prachtig. Ik vraag me enkel af of het niet stoort dat het middelste stuk van de metalen sluiting leeg is. Of is dit zo niet?

Katrienantwoord
3 december 2017 om 18:07
– Antwoord aan: Karla

Hallo Karla, ik heb het middelste stuk in het handvat inderdaad leeg gelaten. In de werkbeschrijving staat wel beschreven hoe je dit kan opvullen. Een van de testers heeft zelfs een extra-zachte vulling gemaakt (staat op de blog van PPD). Dus mogelijkheden genoeg. Mij stoort het niet dat het leeg is, noch van zicht, noch van gevoel.

Delphineantwoord
3 december 2017 om 17:14

oh my god Katrien, deze is gewoonweg prachtig, geef jij geen workshops?

Katrienantwoord
3 december 2017 om 17:26
– Antwoord aan: Delphine

Merci Delphine, en ja hoor ik geef workshops 🙂

Reactie achterlaten