Tutorial: zelf je labels maken

Je naait een toffe tas of mooi kledingstuk.  Die wil je graag afwerken met een eigen label.  Zo’n label maak je gewoon zelf: makkelijk, snel en goedkoop.  In elke maat, kleur en formaat dat jij wil.  En ja, dit label is ook wasbaar!  In deze tutorial laat ik je zien hoe simpel het is.

 

 

Wat heb je nodig?

Niet veel:  Kraft-tex, rolmes of schaar, stempel, stempelkussen, bakpapier en strijkijzer.  Dat is alles!

 

Kraft-tex is een dik en oersterk karton dat de eigenschappen van papier, stof en leer combineert. Beschrijfbaar, wasbaar en gemakkelijk verwerkbaar met de naaimachine.

 

 

Je hebt twee soorten Kraft-tex.  De “onbehandelde” en de “voorbehandelde”.  De onbehandelde voelt aan als een stugge rol karton, maar na verloop van tijd wordt deze vanzelf soepeler en zachter.  De voorbehandelde voelt al soepel aan en heeft een licht generfde structuur.  Ik heb geëxperimenteerd met beide kwaliteiten, maar ik verkies de onbehandelde soort.  Deze is niet alleen goedkoper, maar door de gladde structuur beter geschikt voor stempelen.  Kraft-tex bestaat niet alleen in de “naturel”-leer kleur, maar ook in grijs, wit, rood, blauw, zwart en bruin.

 

 

Stempel:

Ik ben geen knutselaar en heb geen ervaring met stempelen.  Na wat rond surfen koos ik om een stempel met mijn blognaam-logo te laten maken in rubber.  Meteen in 3 formaten.  Dat ging heel makkelijk, een bestandje met je logo doormailen en een week later zaten de stempels in de bus.  Bij het maken van de labels voor deze foto-tutorial heb ik ook geprobeerd te werken met een goedkope gekochte stempel set. Dat gaat ook, maar … ik merk wel een duidelijk verschil met de gepersonaliseerde stempels: die veel beter doordrukken en minder “missers” geven.

 

Inkt/stempelkussen:

Hiervoor bestelde ik de VersaCraft inkt.  Deze is geschikt om te gebruiken op verschillende materialen. En verkrijgbaar in verschillende kleuren.  Met het grote voordeel: de inkt kan permanent gefixeerd worden door te strijken.  Hallo wasbaar label!

 

 

Hoe ga je te werk?

Stap 1 – snij de Kraft-tex

 

Ik vind het makkelijk werken met stroken van 9 cm, maar dat is puur gevoelsmatig.  Mijn grootste stempel is 6 cm breed, en dit werkt handig voor mij.  Maar je kan natuurlijk eender welk stuk kraft-tex gebruiken.

 

Stap 2 – bestempel de kraft-tex

 

Zoals gezegd heb ik geen ervaring met kaartjes maken of stempelen.  Ik doe dus maar wat en stempel gewoon op het zicht. Waarschijnlijk bestaat er wel een of andere techniek voor, maar voor mij is dit goed genoeg.

 

Stap 3 – fixeer de inkt door te strijken

 

Leg een reep Kraft-tex op de strijkplank.  Daarop een reep bakpapier.  Daarover strijk je met je strijkijzer op middelhoge temperatuur.  Je houdt je strijkijzer een aantal seconden op dezelfde plaats, en zet het dan op het volgende stuk (net zoals bij het strijken van versteviging).  Daarna is de inkt vastgezet en heb je mooie platte repen kraft-tex.

 

Stap 4- snij je labels op de gepaste maat

 

Ten slotte snij je de labels uit in het gewenste formaat.  Ik snij ze eerst heel groot en ruim.  En zo bewaar ik ze in een doosje.  Op het moment dat ik ze ga opnaaien, snij ik ze bij naar de maat die ik dan wil. Dat is nu het leuke aan de zelfgemaakte labels: de ene keer maak ik ze ruim rechthoekig, de andere keer neem ik maar een mini randje naast de stempel, en nog een andere keer hou ik extra veel ruimte opzij om bv. holnieten te plaatsen.  Ik maakte nu ook een formaat met 2 stempels om dubbel geplooid tussen een naad te naaien.  Maar vierkant, rond, ovaal… je kan er alle kanten mee uit.

 

 

Verwerking

Het opnaaien van de labels zelf is ook easy-peasy.  Je stikt ze gewoon met de naaimachine op de plaats die je wenst.  Geen speciale naald of machine nodig.  De kraft-tex gewoon “droog”.  Ook hier zijn er vele variatiemogelijkheden.  Het label recht op de stof, of bovenop een stukje kunsteer of reepje stof.

 

 

Zijn deze labels echt wasmachine bestendig?

Ik heb de proef op de som genomen.  Op mijn twee laatst gemaakte kledingstukken had ik deze opgenaaid.  Intussen zijn zowel mijn Sukie Sweater als mijn Longsleeve ruches shirt minstens 10 keer gewassen.  Ik ondervond geen problemen of doorgelopen inkt.  Ik maakte gisteren een detail foto van hoe de labels er nu uit zien.  De Kraft-tex krijgt het uitzicht van de voorbehandelde soort: zachter, soepeler en met een lichte nerf-structuur.

 

 

Besluit:  Voor mij zijn deze labels een goede oplossing.  Ik ga zeker nog verder spelen met formaten (ik denk bv. aan een vertikaal label op boordstof) en andere tussenlaagjes (tussen het label en de stof).  Op een half uurtje had ik ruim 60 labels gemaakt, voorlopig kan ik even voort.  En heb ik een andere kleur of maat nodig, dan maak ik gewoon een nieuwe set.  Simpel!

 

 

Geen zin om te stempelen? Je kan ook op de Kraft-tex  je tekst met een watervaste stift met de hand schrijven. [/su_service]

 

Tutorial als PDF-bestand

Ik heb een PDF-bestand gemaakt, met daarin de benodigdheden en een stap-per-stap fotohandleiding.  Je kan deze Tutorial LABELS gratis downloaden en bewaren.

 

 

Informatie Kader

Materialen:

  • Kraft-tex: onbehandelde Kraft-tex in kleur grijs en wit
  • Stempels en stempelkussen: Stempel uit rubber gelaserd en geplaatst op een beukenhouten handvat, Stempelkussen Versacraft kleur zwart 7,5 x 5cm Studio Stempel

Voor de goede orde: dit is geen gesponsorde blogpost. Ik kocht alle gebruikte materialen aan.  Deze tutorial heb ik uit eigen initiatief gemaakt en is een verslag van mijn werkwijze.

 

 

80 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Abigail
25 juli 2021 om 02:34

Dag Katrien,
Ik heb alles gevonden dankzij jou blog. De kraf-tex, stempels en stempelkussens zijn binnen. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Als ik ze heb gemaakt zal ik het met je delen.
Liefs Abigail

Katrien
26 juli 2021 om 11:30
– Antwoord aan: Abigail

Hai Abigail, wat een leuke enthousiaste reactie!
Ik kijk al uit om je labels te zien.
Veel naaiplezier!

Monique
25 juni 2021 om 22:31

Oh wat leuk dat ook labels mooi zelfgemaakt kunnen worden. Dank voor je heldere en enthousiaste uitleg! Ik wil eigenlijk meteen beginnen maar zal het eerst allemaal moeten vinden, bestellen enzo 😉 Ben een ervaren naaister, die ineens de tassenkoorts heeft gekregen.

Katrien
3 juli 2021 om 18:52
– Antwoord aan: Monique

Hallo! Merci voor je enthousiaste reactie!

En tja, de tassenkoorts, dat ken ik. Tassen naaien kan verslavend zijn, ik kan er van mee spreken 😁

Marianne
26 april 2021 om 11:19

Ik ben met labels van kraft Tex aan het stoeien, maar ze scheuren af als ik ze in de naad vastnaai. Wat doe ik verkeerd?

Katrien
27 april 2021 om 09:25
– Antwoord aan: Marianne

Hallo Marianne,
Tof dat je met de labels aan de slag bent gegaan.
Als ik lees dat ze afscheuren, dan komen er meteen 3 vragen in mijn hoofd…
1/ Welke naald gebruik je? Als je ze vastnaait met een naald met snijpunt (zoals een ledernaald) dan ‘snij’ je te grote en scherpe gaatjes die kunnen inscheuren. Ik gebruik meestal een microtexnaald of super universal naald, en liefst niet te dik: 80 of 90 maximum.
2/ Hoeveel ‘naadwaarde’ laat je van het label? Ik laat de zijdelings geplaatste labels binnenin minimaal 1 cm uitsteken. Als je deze te kort bijknipt kunnen ze ook sneller scheuren.
3/ Ik veronderstel dat je de labels meestikt (1 keer) als je de naad toestikt. Maar heb je het stiksel (binnen de naadwaarde) verstevigd? Ik ga binnen de naad nog eens extra heen-en-weer. Net zoals je doet bij tassenband en lusjes enzo. Dan wordt de trekkracht verdeeld.
Tip igv kleding: wat ook kan helpen is om op de plaats waar het tussen genaaid wordt, om daar de stoffen, al is het maar een reepje, te verstevigen met plakkatoen.
Hopelijk ben je hiermee geholpen. Zoniet, stuur me gerust PB (met foto) dan denk ik verder mee.
Groetjes,
Katrien

Abigail
20 april 2021 om 10:28

Dag Katrien,
Ik ben echt heel blij dat je dit met ons deelt. Ik was hiernaar al heel lang op zoek.
Echt bedankt, je kan er zoveel mee doen.

Liefs Abigail

Katrien
21 april 2021 om 18:16
– Antwoord aan: Abigail

Oh wat lief! Dat is heel graag gedaan hoor!

Cathy
1 oktober 2020 om 22:27

Hallo Katrien, dank je wel voor deze uitleg en delen! Duidelijke uitleg. Ik was op zoek naar het maken van labels.. YES! Gevonden.

Katrien
2 oktober 2020 om 09:47
– Antwoord aan: Cathy

He Cathy! Bedankt voor je leuke reactie!
Ik ben benieuwd naar jouw labels. Als je iets online post, tag me dan dat ik ze kan zien aub.

Veel plezier

Lia Pankras
1 september 2020 om 13:24

Oh wat is dit Superleuk en inspirerend Katrien. Dank je voor deze geweldige tutorial.

Katrien
4 september 2020 om 10:41
– Antwoord aan: Lia Pankras

Hallo Lia, héél erg bedankt voor je lieve reactie!
Veel succes ermee.

Claudine
4 juli 2019 om 11:16

Bedankt voor deze super tip en uitleg. Ik ga het ook eens proberen…..nog even bedenken wat ik op het label ga zetten 😉

Katrien
5 juli 2019 om 09:06
– Antwoord aan: Claudine

Dank je wel voor je lieve reactie Claudine! Ik ben al benieuwd naar jouw labels. Om mijn label te “ontwerpen” heb ik gewoon wat zitten spelen met lettertypes, vormen en kleuren op een online fotobewerkingsprogramma, gewoon proberen dan komt er wel iets uit 🙂

Vanzussies
1 maart 2019 om 14:06

Wauw super leuk deze labels!!

Vera Bryssinck
12 januari 2019 om 22:05

Dank je voor de geweldige post! Ik ben al heel lang aan het denken over labels, en dit is het helemaal!! Ik vond jouw labels trouwens al lang prachtig. Bedankt om dit te delen! Vraagje: je zegt dat je 3 stempels heb laten maken, kan je zeggen hoe groot deze zijn? Ik twijfel over het formaat. Groetjes, en alvast bedankt, Vera

Katrien
13 januari 2019 om 15:49
– Antwoord aan: Vera Bryssinck

Dag Vera, wat een enthousiaste reactie!

Ik ben het even gaan opzoeken. De 3 formaten van stempels die ik had laten maken zijn: breedte x hoogte :
GROOT 6 x 1 cm,
MIDDEL 4,8 x 0,8 cm,
KLEIN 3,7 x 0,6 cm.
Persoonlijk gebruik ik de MIDDEL het meest, daarna de KLEIN.
Ik merk dat de GROOT het langste blijven liggen, deze passen enkel op echt grotere projecten, zeker als je nog wat ruimte wil laten tussen de stempel en het stiksel waarmee je ze vastnaaid.

Ik ben al benieuwd naar hoe jouw labels eruit gaan zien. Stuur bij gelegenheid eens een foto door of tag me op social media 🙂

Sandra Brees
27 november 2018 om 10:08

Dank je wel Katrien voor je duidelijke uitleg ! Ik was op zoek hoe ik mijn labels zelf kon maken maar wist niet hoe 🙂 Groeten, Sandra

Katrien
28 november 2018 om 22:19
– Antwoord aan: Sandra Brees

Hallo Sandra, bedankt voor je lieve reactie! Ik ben nu al benieuwd naar je creaties mét label 🙂

Maike
13 oktober 2018 om 18:09

Wat een leuk idee! Ik heb een vraagje…. kan je mij misschien het adres waar je de stempel hebt laten maken geven….. ik ben ook al een tijdje op zoek naar zoiets, maar nog niet echt de geschikte stempel gevonden.

Katrien
13 oktober 2018 om 20:42
– Antwoord aan: Maike

Hallo Maike, bedankt voor je reactie. Ik heb mijn stempel laten maken bij Studio Stempel (link staat hierboven in de informatiekader). Het ontwerp van mijn logo heb ik zelf gedaan, door wat te prutsen en proberen in een gratis online (fotobewerkings-)programmatje. En dat bestandje heb ik doorgestuurd en daarvan hebben ze een stempel gemaakt. Zo simpel (en amateuristisch) is het dus! Ga gewoon even wat proberen tekenen en de rest gaat vanzelf. Succes hé

Denise
13 augustus 2018 om 12:31

Goedemiddag,

Ik had een vraagje heeft u dit gebruikt op voorbehandeld kraft tex of onbehandeld?
Alvast bedankt voor u reactie.

Katrien
14 augustus 2018 om 13:21
– Antwoord aan: Denise

Hallo Denise, ik gebruik de stempels het liefste op onbehandelde kraft-Tex. Omdat de inkt dan overal plakt. Bij behandelde kraft Tex heb je al wat groefjes en lijntjes en gaat de inkt van je stempel niet overal pakken. De onbehandelde is goedkoper. Je kan de kraft-Tex ook gewoon zelf wassen in de wasmachine (al dan niet na het stempelen/strijken/snijden) om dezelfde “verweerde” look te krijgen 😁

Simons Chris
18 mei 2018 om 22:15

Hallo een klein vraagje. Wat is Kraft – tex eigenlijk en waar kan je het kopen ? Groetjes Chris

Katrien
24 mei 2018 om 23:17
– Antwoord aan: Simons Chris

Hallo Kraft-tex is een soort van dik gecomprimeerd papier, dat wasbaar en oersterk is. Onbehandeld voelt het aan als stug karton. Je kan het echter verwerken zoals stof. Het is intussen makkelijk verkrijgbaar bij vele (online) winkels, zo ook bij K-Bas.

Eviva Creatieva
9 april 2018 om 19:29

Ik ben deze post tegengekomen op Pinterest en het heeft me aangezet om een logo’tje te ontwerpen en er een stempel (en ineens ook stickers!) van te laten maken. Jouw idee is super! Eindelijk iets dat multifunctioneel gebruikt kan worden. Hartelijk dank!

Katrien
9 april 2018 om 19:41
– Antwoord aan: Eviva Creatieva

Dank je wel voor je lieve commentaar! Veel succes met je stempel en labels Evita.

Anita
25 maart 2018 om 18:56

Was al eentijdje op zoek naar leuke labels om mijn zelfgemaakte spulletjes te labelen, en voila, dank zij jouw prima uitleg, de oplossing gevonden. Hartelijk dank.

Katrien
25 maart 2018 om 18:57
– Antwoord aan: Anita

Hallo Anita, bedankt voir je reactie. Veel succes me je labels.

a la VIVA by mkc
22 maart 2018 om 11:21

Super!! Merci!!

Annelies
21 maart 2018 om 09:04

Ik was het al aan het overwegen maar dacht het via zeefdrukken te doen. Al geprobeerd?

Katrien
21 maart 2018 om 10:48
– Antwoord aan: Annelies

Hallo Annelies. Neen zeefdrukken heb ik nog niet geprobeerd. Ik heb ook geen idee of die inkt “pakt” op kraft-Tex en blijvend wasbaar is. Maar het is een idee om eens te onderzoeken. Ikzelf heb geen zeefdruk kit en voorlopig niet op de planning, maar mocht jij het proberen, hou me dan op de hoogte van het resultaat! Ik ben benieuwd.

Chris
12 maart 2018 om 12:34

Hallo Katrien, dank voor je duidelijke uitleg. Zou je ook kunnen printen op kraft-Tex?

Katrien
12 maart 2018 om 13:16
– Antwoord aan: Chris

Hallo Chris. Ik heb geen ervaring met printen op Kraft-Tex. Ik zou eens proberen of jouw printer het dikke papier aankan. Dan heb je wel geen “permanente” inkt die je kan fixeren en wasbaar wordt. Het hangt er vanaf waarvoor je de labels wil gebruiken natuurlijk. Veel succes.

Tanya
22 februari 2018 om 20:42

Thank you very much for this tutorial.

Katrien
22 februari 2018 om 20:52
– Antwoord aan: Tanya

You’re welcome.

ongemerktblog
20 december 2017 om 13:20

Geweldige tip! Ik denk dat ik dit nog vlug als tip aan hubbie meegeef als kerstcadeau. Naar alle waarschijnlijkheid heeft hij toch nog geen kerstcadeau voor mij:-p

Katrien
20 december 2017 om 13:23
– Antwoord aan: ongemerktblog

Bedankt voor de reactie. Herkenbaar, een man die kado-tips kan gebruiken, héél herkenbaar 😁 ! Ik hoop dat je hubbie je een mooi cadeautje zal geven.

veronimo
18 december 2017 om 11:35

Ziet er echt super uit!
1 klein vraagje, naai je ze ook in in de nek of is dat daarvoor eigenlijk wat te stug? Nuja, ze zijn wel zo mooi dat ze gewoon langs de buitenkant mogen staan natuurlijk… :o)

Katrien
18 december 2017 om 11:56
– Antwoord aan: veronimo

De Kraft-Tex is eerst stug. Maar eens gewassen wordt het materiaal zachter. Ik naai ze gewoon zo, en na de wasbeurten worden ze soepeler. Ik heb nu ook labels (gestempeld, gestreken en gesneden) al bij in de wasmachine gestoken, zodat deze makkelijker bij kleding genaaid kunnen worden. Wassen vóór het stempelen vind ik niet zo mooi, dan “pakt” de inkt niet zo vlak, maar dat is smaak natuurlijk.

Joke (The Needle Of Choice)
28 november 2017 om 20:49

Waw, dit is echt geweldig! Heel erg tof gedaan, en zo mooi als je die opstikt! Echt top.

Katrien
28 november 2017 om 20:51
– Antwoord aan: Joke (The Needle Of Choice)

Bedankt Joke. Maar dat stikken is maar rechtdoor en op tijd afdraaien hoor 🙂

Hettie
26 november 2017 om 20:39

Leuk om te lezen. Nu lees ik ook over snappap. Is dat het zelfde materiaal als de krafttex? Als ik zo lees lijkt het iig er veel op

Katrien
26 november 2017 om 20:57
– Antwoord aan: Hettie

Hallo Hettie, inderdaad snappap is gelijkaardig aan krafttex, alleen van een andere fabrikant.

Mima Loki
23 november 2017 om 09:40

Hoezo niet inspirerend! Geweldig dat je dit ontdekt en deelt. Je lost het labelprobleem voor veel naaisters op!

Katrien
23 november 2017 om 10:11
– Antwoord aan: Mima Loki

Merci Kim, ik denk dat iedereen graag trots is op wat ze maakt, en zo’n label hoe klein ook maakt echt een verschil vind ik.

Sylvia @lilyenwoody
23 november 2017 om 09:37

Super toffe labels! Deze tutorial ga ik onthouden, bedankt!

Katrien
23 november 2017 om 10:10
– Antwoord aan: Sylvia @lilyenwoody

Dank je wel Sylvia.

Runa
22 november 2017 om 10:56

Zeer geslaagd en mooi.

Thea
21 november 2017 om 14:59

O, wat zijn ze mooi! Ik ga meteen kijken of ik een stempel kan laten maken.

Groetjes Thea

Crea by Thea

biekep_biezonder
20 november 2017 om 22:22

Goed idee om het zo te doen! Ik liet ook al eens een stempel maken bij Ellen, bij de geboorte van onze tweede zoon. Zij levert knap werk!

Katrien
20 november 2017 om 22:24
– Antwoord aan: biekep_biezonder

Merci Bieke. En ja, ik ben ook tevreden van Ellen. Ik reinig de stempels regelmatig en ze blijven goed.

Caro // Carreaukes
20 november 2017 om 17:26

Wat en leuk idee Katrien!
Ik had ze al zien staan op je laatste tassen 😉

Anja – stokstaartje doet het zo
20 november 2017 om 16:25

Zo handig, bedankt om dit te delen.

Magali
20 november 2017 om 12:21

Super leuke tutorial!

Katrien
20 november 2017 om 12:24
– Antwoord aan: Magali

Merci Magali

Kathleen (Maankindjes)
20 november 2017 om 09:45

Heel tof! Ik heb zelf al met transferpapier geëxperimenteerd, maar die labels bleken niet zo wasbaar. En geweven labels zijn dan weer heel duur. Waren de stempels duur? Want dat bepaalt natuurlijk ook de kostprijs van je labels.

Katrien
20 november 2017 om 11:44
– Antwoord aan: Kathleen (Maankindjes)

Hallo Kathleen, de prijs van de stempel hangt af van de grootte van je stempel en ook waar (en in welke kwaliteit) je hem laat maken. Dus dat kan naar jouw budget en keuze zijn. Ik viel toevallig op die website maar er zijn mogelijkheden genoeg online.

anvg
20 november 2017 om 09:21

Hoe origineel van jou! Een geweldig idee dat op het lijstje komt van als ik ooit eens 5 minuten tijd heb

Katrien
20 november 2017 om 09:31
– Antwoord aan: anvg

Hai An, bedankt voor je reactie. Mijn idee is het niet hoor, ik heb alleen wat zaken die ik her en der zag samengebracht en uitgeprobeerd.

anvg
20 november 2017 om 09:34
– Antwoord aan: Katrien

Je moet er toch maar opkomen

sewing à la carte
20 november 2017 om 07:55

Wat een geweldig idee om Kraft-tex te gebruiken. Je labels zien er prachtig uit en zo te lezen in een wip gemaakt,

Katrien
20 november 2017 om 08:17
– Antwoord aan: sewing à la carte

Bedankt Sonja,

Christine Dewallef
19 november 2017 om 22:52

Geweldig idee! Leuk dat je het met ons wil delen.

Katrien
19 november 2017 om 22:53
– Antwoord aan: Christine Dewallef

Bedankt voor je reactie Christine. Dat vind ik nu net het leuke van bloggen, dat je kan leren en inspiratie opdoen van elkaar.

els slangen
19 november 2017 om 21:02

Oh fantastisch, mijn logo is al lang klaar, maar liet er nog geen labels van maken. Nu heb ik er zelf zin in om die handmade te maken! Top

Katrien
19 november 2017 om 21:08
– Antwoord aan: els slangen

Bedankt Els, zeker doen. Er is niets moeilijks aan en snel gemaakt.

Mamiecouture
19 november 2017 om 20:04

Bedankt om dit met ons te delen💐

leen
19 november 2017 om 19:55

Zo simpel kan het dus zijn…
Merci voor de uitleg! Ik dacht dat jij je labels drukte met printer. Heb ik precies toch niet zo goed geluisterd…
Stempel heb ik, net als de inkt, kraft-tex ook nog restjes in huis. Nu dus gewoon de tijd nemen en ze maken ;).

Katrien
19 november 2017 om 19:57
– Antwoord aan: leen

Een half uurtje heb je nodig, meer niet, en je hebt genoeg labels om een tijdje mee voort te kunnen.

Carolien
19 november 2017 om 19:00

Dankjewel Katrien om dit met ons te delen!!! Ik ga dit zeker proberen want het oogt zó mooi! Topper jij ! X

Barbara – voor MiLo
19 november 2017 om 18:46

Zo eenvoudig en zo’n leuk effect! Top!

C’est Saar!!
19 november 2017 om 18:17

Zaaaaaalig!!! Ik zou een procentje vragen bij Kbas jong,die gaan nu kei veel verkopen dankzij u 😉

Dikke zoen

Katrien
19 november 2017 om 18:22
– Antwoord aan: C'est Saar!!

Haha Sarah, ik ben maar een kleine blogger hoor, en ik schrijf over wat werkt voor mij. Als ik iemand hiermee op ideeën kan brengen of helpen is het al goed voor mij.

Ruth Peeters
10 april 2021 om 15:08
– Antwoord aan: C'est Saar!!

Ondertussen heb ik mij enkele stempels aangeschaft via Studio Stempel. Wat ik nog steeds een moeilijke oefening vind: in welk formaat moet ik mijn labels snijden zodat mijn stiksels/steeklengte klopt. Ik heb een vierkante stempel en wil graag dat het stiksel aan alle zijden even ver van de rand van het label zit. Hoe bepaal ik wat de juiste steeklengte is OF hoe bepaal ik hoe groot ik mijn label moet snijden?

Katrien
15 april 2021 om 12:28
– Antwoord aan: Ruth Peeters

Hai Ruth,
Bedankt voor je reactie. Om voor jouw gevoel de mooiste grootte te bepalen zal je best eens proberen. Stik eens rond een label in verschillende steeklengtes en met verschillende naaldstanden/voetjes. Kies zo wat jij het mooiste vind: die naaldstand/voetje op ‘die’ afstand van de labelrand en met ‘die’ steeklengte. Meet dan na hoe groot je label hiervoor moet uitgesneden worden. Schrijf je instellingen op en zo weet je het voor alle volgende keren. Ikzelf heb geen “vaste” maat hiervoor, ik pas dit aan in verhouding van de tas of van de print op de stof.

WenSJe
19 november 2017 om 17:55

Hoe tof is dit! Ziet er fantstisch uit! Merci voor de uitgebreide uitleg! De labels op jouw tassen en kleding zien er geweldig professioneel uit!

Katrien
19 november 2017 om 18:06
– Antwoord aan: WenSJe

Bedankt Sofie, de labels lijken inderdaad veel professioneler dan een stempeltje, maar eigenlijk is het niet meer dan dat.

Marleen Koch
19 november 2017 om 17:44

Dat ga ik zeker proberen en de uitleg is zo duidelijk

Katrien
19 november 2017 om 17:46
– Antwoord aan: Marleen Koch

Hallo Marleen, het is echt heel simpel snijden, stempelen,strijken en snijden. Het maken van de foto’s en de blogpost duurde langer als het maken van de labels …