katrienette tatanne tattanne de tas van annelies de zuster van naaien sewing swap tas tassen handtas sewchallenge handbag bag bagmaking bagmaker sew sewing

Sew Challenge: een Tatanne Tas

Meedoen aan een sew challenge is altijd… ja een uitdaging.  Ik hou er wel van om uit mijn comfort zone geduwd te worden.  Dus deed ik nog eens mee.  En dan zie je bij mij “een tas”, en denk je misschien: “hoezo uitdaging?”  Maar toch was deze Tatanne voor mij niet evident.

 

 

Ook deze keer was het Davina die deze sew-challenge organiseerde.  Nu was het concept een “swap”.  We werden in duo’s verdeeld.  Ik kreeg als swapmaatje Tante Kaat.  Ik had haar al enkel keren ontmoet: een vrolijke optimistische creatieve duizendpoot.

 

 

Elk duo had onderling zelf af te spreken hoe ze de swap zouden uitvoeren.   Wij hadden snel beslist: we zouden een tas maken (niet mijn idee, echt niet 😲), en elk dezelfde.  Alleen nog overeenkomen welk patroon.  Het boek had ik al lang, maar ik had er nog nooit iets uit gemaakt, dus gaf ik Tante Kaat carte blanche om een model te kiezen.  En dus werd het de Tatanne.

 

 

Eerlijk is eerlijk, de Tatanne is niet een model dat ik uit eigen initiatief zou maken.  En voor een andere naaister iets maken vind ik nog steeds een extra stressfactor.  We hadden elkaar wat tips gegeven over stijl en kleurgebruik, maar oh oh de stofkeuze vond ik zo moeilijk!  Ik wilde op safe spelen, en koos dan maar voor een neutraal jeansblauw, en een nog bravere donkerblauwe voering.

 

 

Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken : ik kon mij niet inhouden en heb toch maar iets van versteviging toegevoegd.   Zodat de tas met een stevigere bodem meer ruggengraat zou hebben.  Maar verder heb ik mij braafjes aan het patroon gehouden, en dat is voor mij al een uitdaging op zich.  Het patroon zelf is echter niet moeilijk.  De werkbeschrijving vind ik ok, maar -mijn inziens- niet geschikt voor absolute tas-leken.  Immers, af en toe wat nadenken is niet erg, maar de uitleg mocht van mij iets uitgebreider.

 

 

Enkele dagen geleden wisselden we onze tassen uit.  Ik was erg blij met wat ik terugkreeg.  Grijs, zilveren paspel en mintgroen, helemaal mijn kleuren.  Kortom: swap geslaagd!  Bedankt Tante Kaat.

 

Benieuwd wat de anderen geswapt hebben, ga dan naar :

Woohoo by Davina * Just Delphine * C’est Saar

Hutsepruts * Sewing à la carte * Stoffenspulletjes * 196

 

Informatie Kader

Patroon: “Tatanne” uit het boek De tas van Annelies (Kooppatroon – boek – Nederlandstalig patroon – met tekeningen)

Patroonaanpassingen:

  • Fast2Fuse tussen bodem en voering gestreken

Materialen:

  • Stoffen: dikke geweven katoen jeanskleurig,  Katoen uni-marine blauw
  • Tas-fournituren en versteviging : O-ring Nikkel 38mm zwaar, Dunne magneetsluiting Nikkel 18 mm,  Fast2Fuse Medium

 

16 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Barbara – Voor Miloantwoord
13 november 2017 om 21:39

zo’n tas zou ik ook wel willen krijgen Katrien! Supermooi en prachtig afgewerkt!

Katrienantwoord
13 november 2017 om 22:10
– Antwoord aan: Barbara - Voor Milo

Bedankt voor het compliment Barbara!

Mimalokiantwoord
12 november 2017 om 14:19

Mooi seg! Beide tassen. Het ziet me er een geslaagde swap uit.

Anskeantwoord
11 november 2017 om 18:59

Wauw beide heel mooie tassen! Leuk he zo een swap maar toch steeds een beetje stress 😀 die van jullie is zeker geslaagd!

Katrienantwoord
11 november 2017 om 19:11
– Antwoord aan: Anske

bedankt Anske en ja inderdaad zo een swap is leuk

De Zuster Vanantwoord
11 november 2017 om 10:56

Het is een prachtige Tatanne geworden! En in jeans; een van mijn all time favourite stoffen. Ik denk dat je hier mag spreken van een perfect exemplaar!

Katrienantwoord
11 november 2017 om 11:18
– Antwoord aan: De Zuster Van

Merci voor het compliment.

Katrinantwoord
11 november 2017 om 09:33

Thx voor de leuke swap Katrien en voor de tip 😉

Tante Feeantwoord
11 november 2017 om 09:01

Allebei geweldige tassen, wauw! Sjiek gedaan!

Katrienantwoord
11 november 2017 om 09:04
– Antwoord aan: Tante Fee

Merci.

sewing à la carteantwoord
11 november 2017 om 08:58

Wat een mooie tassen. De jeans kleur is prachtig en stoer. Ik zou dit zou in de winkel kopen: lekker ruim voor al mijn spullen. Ik heb direct het boek opgezocht omdat ik best zelf zo’n tas wil maken maar las ook in je bericht dat de beschrijving wat summier is.

Katrienantwoord
11 november 2017 om 09:03
– Antwoord aan: sewing à la carte

Bedankt voor de reactie. De werkbeschrijving is voldoende, maar alles wordt bondig geformuleerd. Ik heb regelmatig een stap moeten herlezen, uiteindelijk begrijp je het wel hoe je het juist moet leggen of spelden. De uitleg is wel correct er staan geen fouten in of zo. Ik zou het enkel niet aanraden voor mensen met minimale naaiervaring. Tante Kaat had dezelfde bemerking. Maar het zal voor jou best doenbaar zijn hoor.

Davinaantwoord
11 november 2017 om 08:34

Ook een superswap! Zo’n tas had ik anders ook wel graag van jou gekregen en oh my god wat zou ik stress hebben om voor jou een tas te maken. 😀

Katrienantwoord
11 november 2017 om 08:54
– Antwoord aan: Davina

Grappig, maar het was Tante Kaat haar idee om een tas te maken. Het was voor mij ook stressen hoor, als je weet dat iemand met een “naai-oog” ze gaat krijgen.

delphineantwoord
11 november 2017 om 07:30

Oooh wauw! Beide tassen zijn prachtig. Ik zou toch wat schrik hebben om een tas te maken voor zo’n tassen koningin als jij 😉

Katrienantwoord
11 november 2017 om 07:42
– Antwoord aan: delphine

Ik was ook zenuwachtig hoor, om een tas te naaien voor iemand anders. Je wil dat alles perfect is, maar het blijft handwerk hè.

Reactie achterlaten