katrienette LMV la maison victor golda short alice blouse jacquard bellena sol coral viscose koraal nazomer set

Een setje voor de nazomer: golda short en alice blouse

Het begon allemaal begin augustus.  Het was vakantie en we waren toerist in eigen land.  In dat stadje was ook -hoezo toevallig?- een stoffenwinkel, waar de super-solden begonnen waren.  Dat is korting bovenop de soldenprijzen.  Dan kan je toch niet anders dan dubbel je voordeel doen en twee stofjes scoren?

 

 

 

Deze keer was ik, en dat vind ik heel braaf van mezelf, in de winkel bewust op zoek gegaan naar een stofje voor een Golda short en iets bijpassend om erboven te dragen.   Ik had ooit deze post van An gelezen.  Ik was gecharmeerd door haar eerlijke schrijfstijl en als zij geen salamibenen heeft in dat model short, zou het mij misschien ook staan?

 

 

Het kiezen van de maat vond ik moeilijk.  Voor de heupen was het maat 40, maar toen ik een passende short op het patroonblad legde leek me dit te breed.  Ik was verliefd op het stofje en wilde niets misknippen, maar koos uiteindelijk toch voor maat 38.  Gelukkig een goede gok.  Ik heb zelfs de short nog een stuk moeten innemen.  Voor het aanzetten van de tailleband heb ik de short gepast.  Omdat ik een erg brede heupen smalle taille heb, “lodderde” het in mijn rug aan de taille tot bovenop de ronding van mijn achterwerk.  Daar ging ik weer, voor de spiegel met de wonderclips het teveel afknijpen.  Nadien fatsoenlijk opmeten en dan heb ik een hele driehoek uit het plat stuk weggenomen.

 

 

Alhoewel ik nog nooit een short gemaakt had kon ik dankzij de werkbeschrijving vlotjes voort.  Omdat ik, na het uitsnijden van de patroondelen, vreesde voor het uitrafelen van de stof heb ik eerst alle patroondelen rondom gelockt.  Ook de afwerking met bias lukte probleemloos.  Nu wil ik wel vermelden dat dit een zéér vergevingsgezind stofje is: ik stikte met beige garen en die neutrale kleur stiksel is bijna onzichtbaar in deze geweven jacquard met veel structuur.

 

 

Voor de top was ik aan het zoeken tussen de rollen viscose.  Ik wilde per se een koopje, en keek alleen maar in het solden-schab.  De motiefjes spaken mij aan, maar niets dat paste bij de jacquard.  Dan maar een effen kleur: braaf wit, lichtgrijs of gewaagder koraal?  “We gaan eens zot doen”, verklaarde ik later aan de kassabediende.

 

 

De patroonkeuze, daar heb ik een nachtje over geslapen: een Donna blouse, Odette shirt, de Pam top?  Mwa, ik wilde zomers, mouwloos, cleavage, …  Het was een foto in een FB groepje dat mij op de Alice wees.  Misschien kijk ik er naast, maar deze blouse lijkt niet zo aanwezig in blogland.  Mogelijks dat de kraag of knoopsgaten sommigen afschrikt?  Niet nodig hoor, ik had nog nooit een blouse genaaid, maar ook hier loodste de werkbeschrijving me erdoor.  En de knoopjes, die heb ik -voor mij iets nieuws- er zelfs met de naaimachine aan gezet.

 

 

Voor de foto’s trok ik deze keer (met zoon-de-fotograaf-van-dienst) naar een nabijgelegen park.  Toen we klaar waren met het maken van de beelden die ik in mijn hoofd had, liepen we nog even verder.  Het warme avondzonnetje scheen nog volop.  Ondanks dat ik er vanuit ging dat het licht te slecht zou zijn, hebben we nog een serie-tje gemaakt.  Wees gewaarschuwd voor de hiernavolgende photo overload.

 

 

Nog een paar fotootjes.  En hierna stop ik.  Beloofd.

 

 

Voor iemand die niet graag op de foto gaat, zijn dat wel héél veel foto’s!  Maar ik voel me zo goed in deze outfit.  De short zit heel aangenaam, de beste die ik ooit had.  De blouse is lekker luchtig (het was bloedheet 30+).  Een setje voor een zacht prijsje, laat de nazomer maar komen!

 

Informatie Kader

Patronen:

  • Golda Short, La Maison Victor Editie 4 | jul-aug 2016
  • Alice Blouse, La Maison Victor Editie 4 | jul-aug 2015
    (Kooppatroon – Magazine – Nederlandstalig patroon – met tekeningen – confectiematen)

Maat:

  • Golda Short: maat 38 (kleiner dan matentabel, volgens heupomtrek had ik maat 40)
  • Alice Blouse: maat 36 (per vergissing, ik dacht de lijnen van maat 38 over getekend te hebben. Het was pas bij het stikken van de kraag, toen ik niet overgenomen markeringen ging opzoeken op het radarblad, dat ik zag dat ik maat 36 aan het maken was)

Patroonaanpassingen:

  • Golda Short: achteraan flink stuk ingenomen:  aan de taille 11 cm (5,5 cm aan weerskanten van MR) uitlopend op een punt net onder het plat stuk.  Daarna ook de tailleband aangepast en 10 cm smaller gemaakt.

Note to self: 

Hoe cute ook, geen bling bling bias meer kiezen!  Dit zilverkleurig synthetische biais is te hard en maakt de stof stijf. 

Materialen:

  • stof short : stretch jacquard, Ballena Sol in de kleur Coral van Hilco
  • stof blouse : viscose, Soepelvallende Koraal Viscose van LMV (gebruikt voor Crystal top en de Ayla jurk)
  • fournituren: zilverkleurig (niet-rekbaar) biais-lint 18mm, elastiek 4cm hoog, knoopjes

 

14 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

An_nononsonsmoms
27 juli 2018 om 14:19

Haha, salamibenen. Schreef ik dat echt? Je staat er geweldig mee. Ik vind die Alice heel tof. Dat moet ik onthouden.
Er ligt hier trouwens nog een geknipte golda van vorige zomer nog. Hoog tijd dat ik die nog eens in elkaar steek.

Katrien
27 juli 2018 om 22:35
– Antwoord aan: An_nononsonsmoms

Ha An, Merci voor je reactie. Wat is het online naaiwereldje toch inspirerend. Zo leuk dat we van elkaar ideeën kunnen opdoen. En begin inderdaad maar snel aan die Golda, het is er het weer voor, zelfs in België 😁

leen
4 april 2018 om 10:00

Yes! Blij dat er in jouw bericht verwezen wordt in welke LMV deze blouse staat, moet ik niet mijn hele stapel doorzoeken. Ik ga ze ook nog eens maken, maar moet het patroon terug overnemen. Maatje mag gewijzigd worden ;).

Katrien
5 april 2018 om 21:27
– Antwoord aan: leen

Oh Leen, ik ben nu al benieuwd naar jouw blouse! En een maatje kleiner knippen is altijd leuk he!

Davina
4 september 2017 om 21:23

Heel mooi setje!

Katrien
4 september 2017 om 21:24
– Antwoord aan: Davina

Merci Davina!

Majella
2 september 2017 om 08:00

Prachtig. Zo vrouwelijk.

Katrien
2 september 2017 om 08:38
– Antwoord aan: Majella

Dank je Majella.

Caro // Carreaukes
31 augustus 2017 om 09:06

deze outfit staat je prachtig Katrien!

Katrien
31 augustus 2017 om 09:15
– Antwoord aan: Caro // Carreaukes

Dank je wel Caro.

stoffenspulletjes
30 augustus 2017 om 18:45

Staat je heel goed! Mooi gemaakt!

Katrien
30 augustus 2017 om 18:45
– Antwoord aan: stoffenspulletjes

Dank je wel

anvg
30 augustus 2017 om 16:38

het staat je geweldig en zo fleurig, ik hou van die kleuren

Katrien
30 augustus 2017 om 16:40
– Antwoord aan: anvg

Bedankt An, meestal kies ik niet voor zo’n fel bovenstuk, maar dit is een meevaller.