kunstleer nepleer leather faux leer an-tasje an tasje jace dit it jacedidit clutch stoffenruil blogmeet katrienette

Een An-tasje in kunstleer, gaat dat?

Het An-tasje is leuk en razend populair.  Ik wilde eens proberen of dit patroon ook in kunstleer gemaakt kan worden.  Ik zocht enkele restjes leer, en vond daarbij het stofje van de stoffenruil perfect passen.

 

Mijn eerste blogmeet was een echt leuke ervaring!  Ik ging naar huis met o.a. een lap katoen met multicolor print die ik gekregen had via het beruchte “stoffenruilspel”.   Ik was zéér tevreden hiermee, en zag direct mogelijkheden om dit te combineren als voering van een tasje.

 

 

Nu pas, is het ervan gekomen dit katoentje te gebruiken.  De lichte beige neutrale kleur is ideaal voor binnenin, en met de kleuraccenten in blauwtinten en zwart kon ik combineren met restjes kunstleer die ik nog had.

 

Shame on me, maar zo’n An-tasje had ik nog nooit gemaakt.  Nu begrijp ik wel waarom het zo’n succes is: een goed uitgelegde werkbeschrijving voor een basic tasje, dat bovendien gratis is.

 

kunstleer nepleer leather faux leer an-tasje an tasje jace dit it jacedidit clutch stoffenruil blogmeet katrienette

 

Het was best wel spannend toen ik de buitentas in de voering moest steken.  Even dacht ik: “dit komt niet goed”.  Uiteindelijk heb ik de leren buitentas onderaan verfrommeld en toen kreeg ik bovenaan alles wel strak genoeg om rondom rond te stikken.

 

 

Dit was een snel projectje.  En ja, het kan dus best, in kunstleer.   Oké, het was even foeteren met het stuggere leer.  En neen, je kan de randen niet makkelijk platstrijken.  Maar met minimale aanpassingen (zie info kader hieronder) komt het in orde.

 

 

Aan de blogmeet komt nóg een staartje.  Ik doe ook mee aan de sew-challenge.  Ik heb mezelf wat aangedaan, dat kan ik je nu al wel vertellen!  Maar daarover kan je meer lezen in dit blogbericht.

 

Tot slot, nog bedankt Ellen dat je dit stofje weg gedaan hebt.  Na dit projectje heb ik nog een stuk over, maar dat zal ook nog wel eens van pas komen.

 

 

Andere bloggers die vandaag publiceren over hun geruild stofje vind je hier:

Naaiz * Just Delphine * Vlijtig Liesje Knutselt * Babarum * Woohoo by Davina

Sew blondes publiceerde al eerder een creatie met haar geruilde stofje.

 

 

Informatie Kader

Patroon: An-tasje van Jace did it!  (Gratis patroon – blogpost – Nederlandstalig patroon – met foto’s – 1 maat)

Patroonaanpassingen:

  • Volgens de werkbeschrijving wordt de Vlieseline op de buitenstof gestreken.  Omdat hier de buitenstof kunsteer is, gaat dat niet.  Ik wil wel een zachtheid binnenin. Dus heb ik: 1/ de vlieseline verkleind door rondom rond 1cm naadwaarde weg te snijden en 2/ deze op de binnenstof gestreken.
  • Geen kamsnap, maar een magneetsluiting.  Opgelet! Beide kanten plaatsen vóór het in elkaar schuiven van buitentas in de voering (stap 8).

Note to self:

  • De kleine flap die de bovenkant wordt (bij mij in lichte kleur leer), toch ook doorstikken. Op de leerkant, vlak naast de paspel.  Ondanks zeer kort afknippen van naadwaarden blijft een randje een “bolling” geven. En vermits je kunstleer niet kan platstrijken, komt dat steeds terug.  Daarom is van bovenaf soms een randje voeringsstof zichtbaar.

Materialen:

  • Stof : verkregen via de stoffenruil tijdens de Blogmeet
  • Kunstleer, Tasfournituren en Versteviging: Kunstleer kleur Zwart, Kunstleer kleur Lichtmint, Paspel Nepleer Zwart, Magneetsluiting Zwart nikkel 18 mm, Vlieseline H640

Restjesverwerking:

19 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

196.be|Veerleantwoord
7 augustus 2017 om 14:01

Prachtige versie, Katrien. Het leer gecombineerd met de magneetsluiting maakt het ontzettend stijlvol.

Katrienantwoord
7 augustus 2017 om 14:14
– Antwoord aan: 196.be|Veerle

Merci Veerle

Delphineantwoord
3 augustus 2017 om 19:05

echt een hele mooie en stijlvolle versie in dat leer

Nathalie Van den Bosscheantwoord
3 augustus 2017 om 11:05

Keischoon! Als ik ooit de moed vind om iets in kunstleer te maken, is dit een grote kanshebber als eerste patroontje.
Ik heb al kerkleer in huis gehaald, misschien ook eens daarmee proberen *schrijft weer iets bij op de oneindige to-sew lijst*

Katrienantwoord
3 augustus 2017 om 11:30
– Antwoord aan: Nathalie Van den Bossche

Voor kunstleer heb je geen moed nodig hoor, alleen een beetje extra tijd om net iets trager te stikken dan anders. Het is echt niet moeilijk, gewoon proberen. Het lukt vast

Davinaantwoord
2 augustus 2017 om 19:48

Superleuk en strak! Ik zou het zo meenemen in mijn handtas!

Daisyantwoord
2 augustus 2017 om 10:42

Oh wat mooi in kunstleer! Leuke kleuren combinatie.

Katrienantwoord
2 augustus 2017 om 10:51
– Antwoord aan: Daisy

Dank je Daisy, dat stofje is handig want het past bij veel kleurtjes.

Katrin Delannoyeantwoord
2 augustus 2017 om 10:02

Ann-tasjes heb je nooit genoeg, blijft gewoon een topper! Knap in leer, moet ik zelf ook eens proberen

Katrienantwoord
2 augustus 2017 om 10:03
– Antwoord aan: Katrin Delannoye

Zeker doen Katrin

Jos van KloskaCreAtiefantwoord
2 augustus 2017 om 07:04

Wat een plaatje!

Katrienantwoord
2 augustus 2017 om 07:27
– Antwoord aan: Jos van KloskaCreAtief

Merci Jos

An Vande veldeantwoord
2 augustus 2017 om 01:14

Ohhhh prachtig in kunstleer, love it 😍, heb ik zelf nog niet gedaan, maar ik begin meteen 😀

Katrienantwoord
2 augustus 2017 om 07:27
– Antwoord aan: An Vande velde

Bedankt An, tof dat je komt kijken. Je ziet dat je patroon wordt gebruikt hè.

Vlijtig Liesjeantwoord
1 augustus 2017 om 12:14

oh, ik ben fan. ik maakte zowaar nog nooit een An-tasje, misschien wel de enige in ‘t land hier. Maar ik kreeg er wel eentje via de swap. Jouw An-tasje is wel bijzonder mooi geworden.

Katrienantwoord
1 augustus 2017 om 12:22
– Antwoord aan: Vlijtig Liesje

Haha, je bent niet de enige die nog geen An-tasje gemaakt heeft hoor! Tot een week geleden behoorde ik ook nog tot die groep 🙂

Jelle van der lindenantwoord
1 augustus 2017 om 09:22

Mooi!!

Stephanieantwoord
1 augustus 2017 om 08:36

Knap werk, Katrien! I zag al veel An-tasjes passeren, maar in kunstleer kom ik ze zelden tegen. Als ik er eens eentje in mijn mooi lapje gekoesterd skai zou maken, kom ik zeker nog eens piepen voor de juiste instructies ;-). Dankjewel! XXX

Katrienantwoord
1 augustus 2017 om 08:59
– Antwoord aan: Stephanie

Bedankt Stephanie, zo’n tasje, zelfs in skai, heb jij met jouw ervaring zo gemaakt hoor!

Reactie achterlaten