Startthesummernaais Naais naaiweekend weekend naaien katrienette sewingretreat sewing weekend

Start the summer naais juni 2017

Als ik vertel dat ik op naaiweekend ga krijg ik meestal de vraag: “Op wat? Naaiweekend? Wat is dat?” Tja, dat is dus een weekendje weg gaan, met andere vrouwen, om daar allemaal te gaan naaien. “En wat doen jullie daar dan behalve naaien?” is dan meestal de volgende vraag. Euhm… babbelen, mekaar helpen, tips uitwisselen, overleggen hoe je iets het beste naait, de juiste maten afspelden bij iemand anders, elkaars mening vragen, veel lachen en elkaars gemaakte projecten bewonderen. En, als bonus, toffe mensen met dezelfde passie leren kennen. Zo leuk!

 

Startthesummernaais Naais naaiweekend weekend naaien katrienette sewingretreat sewing weekend

 

Ik vind het echt plezant om op naaiweekend te gaan.  De voorpret maakt daar ook deel van uit.  Wat ga ik maken, welke projecten neem ik mee?  Sommigen hadden als voorbereiding ook al alles vooraf geknipt, maar zover was ik niet geraakt.  Ik had stapeltjes met per project alle benodigdheden en patroondelen.  De lange kast in de living vol lag met alle projectjes die ik meenam.  Ik ben -vanboven te beginnen- maar tot halverwege geraakt, haha.

 

Startthesummernaais Naais naaiweekend weekend naaien katrienette sewingretreat sewing weekend

 

Dit weekend met de naam “Start the summer Naais”, werd georganiseerd door Sarah, en die heeft dat su-per-professioneel gedaan!  Sara en 2 anderen had ik de de week ervoor ontmoet op de blogmeet, maar de andere deelneemsters kende ik helemaal niet.  Het was een grote groep deelneemsters, met wel 33 waren we.  En- wat een toeval- daarvan waren er 4 met de naam Katri(e)n!  Dus zorgde Sarah zelfs voor gepersonaliseerde naambadges.  Ook voor een goodiebag met leuke cadeautjes en kortingsbonnen.

 

 

We naaiden gezellig samen in een grote zaal.  Ieder had een halve werktafel, met daarop haar naaimachine (en overlock).  En op de tafels in het midden werd er geknipt en gesneden en ook patronen getekend.

 

 

Verder was er nog een ander zaaltje waar we konden strijken en gaan shoppen in onze privé popup-store.  Behalve mooie stoffen (ja die heb ik ook gekocht…) , had ze een heel gamma aan fournituren bij, een luxe waar velen gebruik van maakten.

 

 

De maaltijden werden verzorgd door de mensen van Heibrand  En daarvoor gingen we gezamenlijk naar een refter in een ander gebouw.   Op zondag werd Sarah daar verrast.  Alle vrouwen hadden een kleine bijdrage gedaan, maar die vele kleintjes maakten dat ze een grote aankoopbon kon ontvangen.

 

 

Tenslotte was er ook nog een “stoefkamer”.  Daar werden alle gemaakte stukken verzameld, meer dan 125 waren het er!  Het populairste patroon was de Odette T-shirt van LMV.  Als iemand er eentje af had, werd er geroepen “Er is een Odetje geboren!”  Verder werden er stapels kinderkleding gemaakt.

 

 

Ik heb voor mezelf genaaid.  Een Tamarillo top, waarover je morgen een uitgebreide blogpost kan lezen.  En van de andere stukken volgt later natuurlijk ook een bericht.  Verder heb ik, en daar ben ik eveneens héél content mee, alle voorbereidingen kunnen doen voor een nieuwe Swoon tas, die nu klaar ligt om te stikken thuis.

 

 

Zondagmiddag werden we nog verrast door een bezoekster. Margo bleek een fotografe/reporter te zijn, ze heeft zelfs Sarah geïnterviewd.  En deze superleuke groepsfoto gemaakt.

 

Startthesummernaais Naais naaiweekend weekend naaien katrienette sewingretreat sewing weekend

 

♥♥♥ Bedankt Sarah!  En ook aan de andere vrouwen.  Het was een gevarieerde groep.  Met zowel naaisters met veel ervaring als beginners.  Sommigen ook naaibloggers en of instagrammers (ga gerust eens zoeken op #startthesummernaais).

Ik ben erg blij dat ik mee heb kunnen gaan en dat ik een aantal toffe madammen heb mogen leren kennen!  Het zal een plezier zijn jullie nog eens terug te zien.

 

 

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

196.be|Veerleantwoord
23 juni 2017 om 00:07

Oooh Katrien, zo leuk om die foto’s terug te zien. ‘t Was echt genieten… Heel fijn dat ik je daar tegen het lijf gelopen ben! Hopelijk tot binnenkort op één of andere naaidate :-).

Katrienantwoord
23 juni 2017 om 06:53
– Antwoord aan: 196.be|Veerle

Idem dito! En inderdaad tot binnenkort he

Khadetjesantwoord
20 juni 2017 om 13:56

Hahaha, uw kast is volgens mij méér dan respectabel van lengte, geen wonder dat je dat niet allemaal af kreeg. Gelukkig is dat ook niet nodig om er een topweekend van te maken!

Katrienantwoord
20 juni 2017 om 14:21
– Antwoord aan: Khadetjes

Goed gezien hoor, die kast is inderdaad 3 meter en dus best wel lang. Er er zaten twee tas-projecten tussen, dus denken dat ik alles af zou krijgen was niet helemaal realistisch. Maar het was een tof weekend, én ik heb veel meer genaaid dan wat ik thuis zou doen.

mayakebeMayaantwoord
19 juni 2017 om 22:46

Hi , het was echt een super weekend he 🙂 ben ook zo blij dat ik mee was en je heb mogen leren kennen …. super blog heb je ook 😉

Katrienantwoord
19 juni 2017 om 22:50
– Antwoord aan: mayakebeMaya

Merci Maya, ook tot een volgende keer hè!

Marleenantwoord
19 juni 2017 om 22:03

Was voor mij en mijn kleindochter de eerste keer dat we naar een naaiweekendatum gingen.
Was super georganiseerd (waarvoor dank aan sarah ).
Super vrouwen leren kennen.
Voor herhaling vatbaar

Katrienantwoord
19 juni 2017 om 22:05
– Antwoord aan: Marleen

Hai Marleen, ja inderdaad, het is zeker voor herhaling vatbaar!

Sabine Velterantwoord
19 juni 2017 om 21:51

Een super weekend met allemaal TOP vrouwen…Dit was voor mij de 1ste keer…en ja hoor…ik ben men volgende al aan’t inplannen (Ik mag gaan van manlief 😊)!! Ik kijk al uit naar men volgend “Start the summer naais” weekend…niet alleen voor te naaien maar ook om jou en al die andere super lieve dames terug te zien!!!
Een leuk blogartikel, lieve Katrien 😉

Naaise grtjs
Sabine

Katrienantwoord
19 juni 2017 om 21:57
– Antwoord aan: Sabine Velter

Dank je Sabine, het was leuk je te leren kennen. Tot een volgende keer!

sarah fransantwoord
19 juni 2017 om 21:31

Het was een groot plezier dat je mee wou gaan!! Nogmaals bedankt voor al je hulp!! (Stel u voor dat ik zelf had moeten zingen 😉 )
Je bent geweldig!!

Dikke zoen sarah

Katrienantwoord
19 juni 2017 om 21:55
– Antwoord aan: sarah frans

Awel Sarah, ik ben er van overtuigd dat je ook het zingen supergoed gedaan zou hebben.

Reactie achterlaten