katrienette zomer sweater trui rico woodland comping turquoise strokes just another tee basic t-shirt

Lichte zomer sweater: Just another tee

Bij het kiezen van naai projecten probeer ik minder impulsief te werk te gaan.  Niet meer van: Oh, dat ziet er leuk uit, dat ga ik maken!  Maar wel: wat mis ik in mijn kleerkast?  Een paar basic sweaters, met mouwen die lang genoeg zijn, heb ik nog nodig.  Daarom heb ik dit Tee-shirt patroon uitgeprobeerd.

 

katrienette zomer sweater trui rico woodland comping turquoise strokes just another tee basic t-shirt

 

Ik lees graag andere blogs, en regelmatig blijft er iets in het achterhoofd hangen, zo van: dat moet ik onthouden!  Zo ook met de sweaters die Eva maakt volgens het Just Another Tee patroon.  Die afhangende schouders en vrouwelijke diepere halsuitsnijding, helemaal mijn ding!

 

 

Het stofje had ik al lang gezien, en vooral gevoeld, zó een zachte aaibare zomerticot.  Witte boordstof gekocht. Patroon afgeprint en overgetekend. En dan klaargelegd bij de stapeltjes om te naaien op naaiweekend.

 

Het patroon is eigenlijk een t-shirt patroon.  Je kan kiezen voor korte of lange mouwen.   De werkbeschrijving is kort, maar duidelijk.  Dit is werkelijk een zeer simpel naaiwerk.  Het bestaat uit voorpand, achterpand, 2 mouwen en een halsboord.  Met de overlock zit het snel in elkaar.  Ook met iedere naaimachine is dit te maken.

 

katrienette zomer sweater trui rico woodland comping turquoise strokes just another tee basic t-shirt

 

Wat de maatvoering betreft, ben ik nog niet helemaal mee.  Volgens de matentabel zou ik maat 44 hebben (die heupomtrek toch, zucht).  Omdat het een oversized model is, was ik van plan sowieso een maat kleiner te maken.  Maar toen ik de papieren patroondelen zag, leek maat 42 toch wel heel breed.  Ik haalde mijn (ook ruim zittende) Odette T-shirt erbij en legde die op het patroon.  Deze viel nog netjes binnen de lijnen van maat 38… ?   In ieder geval, what’s in a number, als het maar past, dus tekende ik maat 38.

 

 

Met deze proefversie ben ik wel content!  De sweater zit heerlijk. Ik val in herhaling, maar ‘t is een superzacht stofje.  De halsuitsnijding is tof, net niet té diep.   Een prima truitje om snel aan te schieten op een avond als het wat koeler wordt.

 

Ik ga het Just another tee patroon nog iets personaliseren (zie opmerkingen hieronder) zodat het mij nog beter past.  En als de stoffenwinkel mee is op naaiweekend, met nieuwe leuke french terry, tja… dan zag ik de volgende sweater al voor me… én heb ik gekocht.  Het zal er eentje worden met 2 verschillende stoffen en deze keer ook boordstof.  De stofjes liggen al gewassen klaar, dus versie twee komt volgende week op de blog.

 

 

Informatie Kader

Patroon: Just Another Tee van Näh-connection. (Kooppatroon – digitaal patroon (PDF) – Duitstalig patroon – confectiematen)

Maat: 38 en deze zit nog ruim!  Ik gebruikte dus 3 maten kleiner dan volgens de matentabel, ondanks dat ik voor mijn borst- en heupomtrek maat 44 had moeten maken.  Mogelijks komt dit omdat het een Duits patroon is (de link naar het pdf kooppatroon is van een website die populaire Duitse patronen naar het Engels vertaald heeft) die werken met maten van de gemiddelde Duitse dames?  

Patroonaanpassingen:

  • Bovendien is de  mouwlengte vrij lang.  Ik had de mouwen verlengd met 7 cm, maar dat was té veel.  Uiteindelijk was verlengen met maar 3 cm voor mij al meer dan lang genoeg.  Ik nam maar 2 cm zoomwaarde: ik overlockte de randen, plooide om en stikte met een tweelingnaald.
  • Volgens het patroon wordt een zoomwaarde van 4 cm toegevoegd.  Vooraan was de lengte voor mij goed.  Achteraan vond ik het zelfs te lang, ik sneed 2 cm af.  Ook hier simpel: randen locken, omplooien en met de tweelingnaald vastgezet.

Note to self:

  • Verbeterpunt: mouwen iets versmallen.  De zijnaden wat innemen en tailleren.

Materialen:

  • Stof : Bedrukte tricot “Strokes Turquoise” uit de collectie Woodland Camping van Rico Design

 

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Hutse Prutsantwoord
29 juni 2017 om 14:36

Heel mooi. Echt een shirt wat je met alles kunt combineren denk ik!

Katrienantwoord
29 juni 2017 om 14:41
– Antwoord aan: Hutse Pruts

Dank je wel. Ik draag ‘m vooral op een broek. Afhankelijk van accessoires wordt het meer of minder casual.

Froukeantwoord
28 juni 2017 om 21:34

Leuk kleurtje! Ik heb ook al vaak getwijfeld om dit patroon aan te schaffen, misschien toch maar eens doen 😉

Katrienantwoord
28 juni 2017 om 21:38
– Antwoord aan: Frouke

Jij maakt er vast ook iets moois van Frouke.

28 juni 2017 om 11:07

Heel mooie versie. En bedankt voor de tip ivm de maten !!

Katrienantwoord
28 juni 2017 om 11:13
– Antwoord aan: Ivy

Graag gedaan Ivy, Jij zal ook wel wat maatjes kleiner kunnen nemen.

Carolien Lembrechtsantwoord
28 juni 2017 om 10:32

Ziet er een super comfortabel truitje uit, staat je prachtig! Ik zet deze op mijn to-sew-lijst! 😉

Katrienantwoord
28 juni 2017 om 10:41
– Antwoord aan: Carolien Lembrechts

Zeker doen Caroline!

Sonjaantwoord
28 juni 2017 om 07:46

Dat mintgroen met de witte boordstof doet het erg goed en staat je geweldig. Succes met je volgende versie en ik ben benieuwd hoe je volgende eruit gaat zien.

Katrienantwoord
28 juni 2017 om 07:49
– Antwoord aan: Sonja

Hallo Sonja, bedankt voor je reactie. De volgende wordt heel anders van stijl. Maar deze is heel zacht en comfy.

delphineantwoord
28 juni 2017 om 05:50

Heel schoon! Die kleur staat je echt goed.

Katrienantwoord
28 juni 2017 om 07:36
– Antwoord aan: delphine

Dank je wel Delphine.

Reactie achterlaten