Odette LMV La maison victor Lillestoff mysig t-shirt woltricot breiselk

Een tweede Odette in woltricot

Een nieuwe Odette kon niet uitblijven.  Deze keer in een totaal ander soort stof.  In woltricot: een fijne gebreide stof gemaakt van 90% katoen en 10% wol.  En lichtjes aangepast: met een diepere halsuitsnijding.  Dan krijg je een heel ander T-shirt.

 

 

Odette LMV La maison victor Lillestoff mysig t-shirt woltricot breiselk

 

“Er is een Odetje geboren!”  Dat was een veelgehoorde kreet tijdens het naaiweekend.  Logisch dat dit een populair patroon is.  Simpel, snel klaar en mooi door zijn eenvoud.  Maar ook met eindeloze variatiemogelijkheden door een kleine patroonaanpassing of de stofkeuze.

 

Mijn eerste Odette met pluis was een voltreffer.  Heerlijk draagbare modal stof met leuke opdruk.  Ik doe ‘m echt veel aan.   Voor mijn tweede versie wilde ik een kleine verbetering aanbrengen: een iets diepere halsuitsnijding.  Ik maakte het mezelf gemakkelijk en tekende de diepere halslijn van het just another tee patroon over op de Odette.

 

De stof die ik hiervoor gebruikt heb, had ik voor iets anders in gedachten.  Ik had een groter stuk besteld, maar er bleek nog maar 1m30 beschikbaar in “mijn” kleur.  En tja, ik kon het niet laten, ik hoefde de coupon niet te kopen, maar viel op het stofje.   Deze woltricot zou wel passen voor een Odette en ik legde hem bij de to-sew stapeltjes op de kast voor het naaiweekend.

 

 

Eerlijk gezegd valt het eindresultaat me tegen.  Dat komt omdat ik de verkeerde keuze maakte voor de boord.  Ik gebruikte boordstof in donkerblauw die bij de opdruk past.  Dat heeft voor mij 2 negatieve kanten.  Enerzijds de “look”: de donkere randen zijn visueel véél te opvallend.  Ze trekken de aandacht weg van de fijne stof met de delicate print.  Anderzijds maakt de boordstof de randen te “zwaar” (letterlijk: weegt teveel) ten opzichte van het lichte breisel.  Ik had beter een rand in hetzelfde materiaal gebruikt.  Ik vind het jammer dat de stof nu niet tot z’n recht komt.

 

Maar niet getreurd.  Niet elk naaiproject is even geslaagd.  De woltricot zelf, daar ben ik nog steeds fan van.  Heel aangenaam, koel en toch warm tegelijk (hoe gek dit ook klinkt).  Al met al zal deze Odette thuis nog wel gedragen worden.

 

Informatie Kader

Patroon: Odette, uit La Maison Victor – editie 3 | mei-juni 2017 (Kooppatroon – magazine – Nederlandstalig patroon – met tekeningen – confectiematen)

Maat: 38 (Volgens de matentabel zou ik maat 44 hebben, ik heb dus 3 maten kleiner genomen)

Patroonaanpassingen:

  • Omwille van mijn brede schouders heb ik 1cm extra (dus 2 cm in totaal) bijgetekend aan de zijkant van de mouwen.  Dat bleek achteraf een goede keuze.

Patroonaanpassingen

  • Ik gebruikte hetzelfde patroon als vorige keer, dus ook met 1cm extra (dus 2 cm in totaal) bijgetekend aan de zijkant van de mouwen.
  • De halsuitsnijding is aangepast, enkel in het voorpand, ze komt 6cm lager dan bij het originele patroon.  Daarvoor herrekende ik de halsboord (net zoals bij het origineel) op 85% van de nieuwe halsomtrek.
  • De omslag aan de mouwzomen ik achterwege.  Ik gebruikte boordstof die even hoog is als de halsbies.

Materialen:

  • Stof : Woltricot “Mysig tid strimming” in Turquoise, design Susanne Bochem Susalabim van Lillestoff  

 

 

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Karinantwoord
30 juni 2017 om 19:44

Ik vind zo’n duidelijke boord bij de hals juist heel chique 🙂 bij de mouwen iets minder maar toch zeker niet verkeerd!

Katrienantwoord
30 juni 2017 om 19:45
– Antwoord aan: Karin

Merci voor de commentaar Karin!

delphineantwoord
30 juni 2017 om 16:37

Heel mooi! Prikt dat woltricot zoals echte wol prikt of totaal niet?

Katrienantwoord
30 juni 2017 om 16:38
– Antwoord aan: delphine

Neen, prikt totaal niet! Ik ben daar heel gevoelig voor, maar dit is gewoon zacht breisel.

Unique Mariekeantwoord
30 juni 2017 om 16:31

Mooi!!

Reactie achterlaten