Blogmeet juni 2017

Zaterdag mocht ik deelnemen aan een blogmeet.  Woohoo! Een avondje uit waar een dertigtal naaibloggers elkaar ontmoeten.  Voor mij was het de eerste keer.  Maar het was een meevaller en zeker voor herhaling vatbaar!  De blogmeet is ook meer dan alleen een babbelavond, er zijn enkele activiteiten en ook een sew-challenge.

 

Het was al de derde editie die Davina organiseerde.  Plaats van afspraak was in Merksem, dat is voor mij niet zo ver.  Ik reed samen met Carolien die ik had leren kennen tijdens het Swoon Naaiweekend van begin dit jaar.  Ik was wel benieuwd, de meeste anderen had ik nog nooit gezien.  Sommige bloggers volg ik al een tijdje, andere kende ik nog niet.

Als er dertig bloggers naar eenzelfde evenement gaan, is het logisch dat je hierover vele blogberichten verschijnen.  Wie wat wil lezen over het verloop van de avond stuur ik je graag door naar de post met het verslag van Davina zelf.  Hierbij enkele sfeerbeelden, met dank aan de fotografen van dienst. Wie mij wil zoeken in dit gezelschap vol zelfgemaakte creaties, ik draag m’n zwarte Odette T-shirt.

 

Katrienette blogmeet juni 2017

 

Ik heb genoten van alles.  De voorpret en vele berichtjes omwille van de geheime vlaggetjeslijn.  Het spel waarbij we op zéér originele vragen mochten antwoorden!  De lotjesverkoop voor een aankoopbon vond ik ook een leuk concept.

 

Blogmeet-swap

 

 

Dan was er ook een swap.  Ook weer goed georganiseerd, lotjetrek volledig online.  Toen het pakje op m’n schoot lag was ik super-benieuwd.  Bleek dat zus3 van “dezussen” mijn lotje getrokken had.  Ik had weinig info meegegeven, alleen maar dat ik hou van een moderne look.  Maar zus3 had zich gebaseerd op de kleuren van dingen die ik al gemaakt heb: mintgroen, zwart en wit!  Zo leuk, het tasje is dan ook helemaal mijn stijl, alsof ik het zelf gekozen heb.  (Voor de geïnteresseerden, het is het gemaakt volgens het patroon van Eva Maria. )  Ik ben er heel blij mee, bedankt!  Ik vond het ook fijn jullie te ontmoeten, jullie zijn echt sympathieke no-nonsense madammen.

Ikzelf kreeg als swap-maatje Caro en mocht voor haar iets maken, meer daarover in een blogbericht morgen.

 

Stoffenruilspel en prijzentafel

 

 

Ik was al verwittigd door de deelneemsters van de vorige edities: tijdens het stoffenruilspel valt alle beleefdheid weg en wordt er “gegraaid en afgepakt”!   Het was -vond ik- vooral leuk om aan te zien.  Ik had al vrij snel dit katoentje in handen, én kon het behouden.  Een printje dat nog wel eens zal passen als voering bij een tas of ritstasje.  Voor mij is dit dik oké.

Het bingospel met de nummertjes was spannend, iedereen was de prijzentafel al uitvoerig gaan keuren, en had een aantal voorkeuren in haar hoofd.  Voor mij was de (enige) bon van K-Bas dé hoofdprijs die m’n ogen uitstak.  Maar ik was zeker ook blij geweest met enkele van de stofjes.  De nummertjes werden getrokken en ik kwam pas ergens als twintigste of zo aan de beurt, én als bij wonder bleek die bon nog op de tafel te liggen.  Wat een geluk!

 

Sew-challenge

 

Katrienette blogmeet juni 2017 fairy tailors

 

De sew-challenge gaat zoals de naam het zelf zegt over een “naai-uitdaging”.  Het is de bedoeling iets te naaien en uit je comfort-zone te treden.  Je wordt gelinkt aan iemand die jou 3 criteria gaat opleggen.  Aan jou om iets te naaien dat aan die 3 punten voldoet.  Als één van die criteria kreeg ik de bovenstaande stof mee naar huis, deze zal ik dus gebruiken hiervoor.  Het is een mooie lap Interlock van Fairy Tailors , daar kan ik wel wat mee.  Meer over de sew-challenge kan je hier lezen..

 

 

Een gezellige avond, met toffe babbels én thuiskomen met geslaagde cadeautjes!  Ik ben helemaal bruisend teruggekomen, met veel ideeën in mijn hoofd.

Merci aan Davina, de mede-organisatoren, en ook aan de dames die ik beter heb kunnen leren kennen!

 

 

 

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

13 juni 2017 om 09:06

Die bon van K-bas stond ook in mijn top3. Maar jij was me voor… Veel plezier ermee en ik kijk uit naar je creatie !!

Katrienantwoord
13 juni 2017 om 10:25
– Antwoord aan: Ivy

Ja Ivy, ik was ook verbaasd dat die omslag zo lang bleef liggen. Ik denk dat omdat het 1 stuk was, en niet iedereen meteen de omslag herkende en linkte aan K-bas, dat hij niet zo opviel. Bedankt voor je commentaar.

Ellenantwoord
12 juni 2017 om 22:03

Ja, de blogmeet was erg leuk hè! Ik zie dat jij mijn stofje gekregen hebt bij het stoffenruilspel 🙂 Ik kocht het lang geleden toen ik net begon met naaien, maar eigenlijk is het helemaal mijn ding niet. Pasop, ik vind het nog steeds best een leuk stofje, maar gewoon niet mijn stijl. Ben benieuwd wat je ermee gaat doen! 😊
Groetjes,
Haaksterretje

Katrienantwoord
12 juni 2017 om 22:07
– Antwoord aan: Ellen

Ah Ellen, tof om te weten te komen van wie het stofje was. Ik ben blij dat ik het heb kunnen behouden tijdens het stoffenspel ( ik hield het dubbelgeplooid goed verborgen in mijn handen). Ik denk dat dat de perfecte voering voor een tas(je) gaat worden, ik hou je op de hoogte.

sarah fransantwoord
12 juni 2017 om 21:55

Leuk dat je er bij was en ik kijk er NOG harder naar uit om samen op weekend te gaan!!

Katrienantwoord
12 juni 2017 om 22:02
– Antwoord aan: sarah frans

Hai Saar, ik ook hoor. Met jouw enthousiasme gaan we een leuk weekend tegemoet, dat weet ik nu al!

Caro |Carreaukesantwoord
12 juni 2017 om 20:58

Wat leuk om je eindelijk ‘echt’ te ontmoeten 😉
En bedankt voor het swap cadeautje, ik ven kei hard fan!!!
(ik kijk al uit naar je blogpost van morgen, over de swap)

Katrienantwoord
12 juni 2017 om 22:01
– Antwoord aan: Caro |Carreaukes

Idem dito Caro! Ik volg je blog ook al lang en hou van je stijl. Ik vond het al een leuk toeval dat jij mijn swap-maatje was. Ge zijt nog sympathieker dan ik dacht.

Davinaantwoord
12 juni 2017 om 20:41

Ik vond het tof dat je erbij was, Katrien!

Katrienantwoord
12 juni 2017 om 21:58
– Antwoord aan: Davina

Ik vond het tof dat ik erbij mocht zijn. Ik blijf het een super initiatief van je vinden, die blogmeets van jou!

Delphineantwoord
12 juni 2017 om 20:40

leuk je ontmoet te hebben!

Katrienantwoord
12 juni 2017 om 21:57
– Antwoord aan: Delphine

Jij bedankt voor de toffe babbel!

Reactie achterlaten