Odette odete t-shirt shirt la maison victor lmv lillestoff durchgepustet suzanne bochem susalabim katrienette

Odette met pluis

Deze keer is het is het de stof die het patroon gekozen heeft.  Ja, je leest het goed.  Dit paneel met een uitgeblazen paardenbloem pluis leent zich voor een basic t-shirt.  Dus zo geschiedde.

 

 

De stof is 95 % Modal en 5 % Elastan. Ze voelt zacht aan, is niet zo licht en valt heel soepel.  Het paneel zelf is 75 cm Breed en 140 cm Hoog.  Het is voorzien voor een voorpand met grote tekening, en achterpand met kleinere pluisjes.

 

 

Het leuke van de stof vind ik de subtiele glitter.  Hier en daar zijn enkele pluizenstukjes niet in lichtgrijze bedrukking, maar in zilver.  Wat alleen maar van dichtbij opvalt.

 

Odette odete t-shirt shirt la maison victor lmv lillestoff durchgepustet suzanne bochem susalabim katrienette

 

Als patroon koos ik voor de Odette uit La Maison Victor.  Een basic t-shirt met ronde halsuitsnijding, aangesneden mouwen met een boordje, én een hippe High Low zoom.  Die High Low wil gewoon zeggen dat de zoom vooraan hoger is, en achteraan lager komt.

 

 

Volgens de matentabel zou ik een 44 nodig gehad hebben.  Maar toen ik een bestaand t-shirt op het patroon legde om na te meten, kwam ik erop uit dat een 38 groot genoeg zou zijn.  Bij het nameten had ik het patroon van het achterpand gebruikt, niet slim, want dit is langer.  Ik dacht daarom dat de T-shirt wel lang genoeg zou zijn.  Ik had beter moeten weten, al mijn vorige LMV patronen, zoals o.a. Villette Jas en de Carola Rok heb ik verlengd.

 

 

De Odette is sinds de lancering een zéér populair patroon geworden.  Het is een start-to-sew patroon, dus technisch niet moeilijk.  Omwille van de gladde en elastische stof heb ik het volledige t-shirt met de overlockmachine in elkaar gezet.  De naaimachine werd enkel gebruikt voor de korte stikseltjes om van de (hals- & mouw) boorden een tunnel te maken.  Dit was dus een snel klaar projectje.  Ik ben langer bezig geweest met afspelden van de boordjes, dan het locken zelf.

Het ging zo vlot vooruit dat ik zelfs vergat om foto’s te nemen tijdens het maken.  Ik heb enkele minimale aanpassingen gedaan, die kan je hieronder lezen.

 

 

 

Informatie Kader

Patroon: Odette, uit La Maison Victor – editie 3 | mei-juni 2017  (Voor de naaibeginners is er LMV Odette Video Tutorial ) (Kooppatroon – magazine – Nederlandstalig – met tekeningen – confectiematen)

Maat: 38 (Volgens de matentabel zou ik maat 44 hebben, ik heb dus 3 maten kleiner genomen)

Patroonaanpassingen:

  • Omwille van mijn brede schouders heb ik 1cm extra (dus 2 cm in totaal) bijgetekend aan de zijkant van de mouwen.  Dat bleek achteraf een goede keuze.
  • De mouwboordjes heb ik niet met de hand maar met de naaimachine (6 steekjes) vastgestikt.  Eerst enkel bovenaan en onderaan.  Maar omwille van de soepelheid van de stof viel de omslag open. Dus heb ik ter hoogte van het midden, vooraan en achteraan ook nog een stikseltje gezet.
  • Ik had de Odette dus niet verlengd, maar vond het toch nét iets te kort.  Ik heb de zoom niet omgestikt, maar een boordje bij aangezet.  Met de lintmeter de zoom nagemeten: 54 cm + 2 x 1 cm naadwaarde = 56 cm breed.  Dat boordje is even hoog als de halsboord.  Omwille van de High Low heb ik geen tunnel gemaakt van de zoomboord.  Ik heb de naadwaarde aan beide kanten van beide delen naar binnen toegestikt.  Daarna de aparte twee boordstukken vastgelockt.  Zo krijg je aan de zijkant een splitje, en geen probleem met de verschillende rondingen voor en achteraan.

Materialen:

  • Stof : Modal “Durchgepustet” (Wat zoveel wil zeggen als: doorgeblazen), design Susanne Bochem Susalabim van Lillestoff

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

lunatiekantwoord
22 mei 2017 om 21:01

Mooi! Da’s echt een stofje dat vraagt om een simpel patroontje!

Katrienantwoord
22 mei 2017 om 21:41
– Antwoord aan: lunatiek

Het was wel even spannend, toen ik het patroon op de stof legde voor het uitsnijden, of dat de tekening goed zou uitkomen. Maar ‘t is meegevallen.

Unique Mariekeantwoord
22 mei 2017 om 20:54

Heel knap!

Katrienantwoord
22 mei 2017 om 21:35
– Antwoord aan: Unique Marieke

Dank je wel voor je lieve reactie.

Lieve Mariën (Pieke Wieke)antwoord
22 mei 2017 om 20:53

Wat is het een tofke geworden! Het perfecte patroon ook voor deze stof. Je staat er super goed mee ♥️

Katrienantwoord
22 mei 2017 om 21:34
– Antwoord aan: Lieve Mariën (Pieke Wieke)

Merci Lieve, ‘t is dankzij dat ik het stofje bij jou gezien en gevoeld heb, dat ik verkocht was.

Karinantwoord
22 mei 2017 om 15:53

Mooi! Ik zie de Odette de laatste tijd veel langs komen, krijg nu ook zin om er zelf eentje te maken 🙂

Katrienantwoord
22 mei 2017 om 16:00
– Antwoord aan: Karin

Hai Karin, zeker doen! De odette is veel resultaat voor weinig werk.

Carolienantwoord
22 mei 2017 om 12:19

De Odette, ik zal hem toch ook eens moeten maken. Zeker als ik hem x-aantal maten kleiner moet maken en we opnieuw in een maatje 38 passen! 🙂 Ik ben in ieder geval helemaal fan van jouw versie, de stof is ook helemaal mijn ding!

Katrienantwoord
22 mei 2017 om 12:47
– Antwoord aan: Carolien

Merci Carolien. Met jouw ervaring is je Odette op minder dan een uur gelockt. En met je gevoel voor kleur en stofjes zal je ook snel op iets vallen. Ik kijk al uit naar jouw versie!

leenantwoord
21 mei 2017 om 20:28

Mooi! Misschien moet ik dat patroontje ook eens proberen…
Heb jij daar dit weekend nog tijd voor gehad?!

Katrienantwoord
21 mei 2017 om 21:05
– Antwoord aan: leen

‘T was Sewing Sunday 😊 en klein rap projectje.

Reactie achterlaten