katrienette carola lmv la-maison-victor rok skirt jupe

Een allround rokje: Carola

Een stofje dat roept: “Ik wil een rokje worden!”, kennen jullie dat?  En als dan de LMV op de toonbank van de winkel ligt, met daarin een tof patroon met boordstof.  Tja, dan kan ik niet weerstaan.  Want de Carola is veelzijdig, en kan zowel sportief als chic gedragen worden.

 

katrienette carola lmv la-maison-victor rok skirt jupe

 

Wat op het eerste zicht een makkelijk te maken modelletje leek, bleek in het begin ook zo te zijn.   De werkbeschrijving volgens de LMV-stijl kende ik al van de Villette.  Stap-per-stap met tekeningen, en dat werkt moor mij.  Het voorpand met de zakken zat in no time in elkaar.  Kleine vergetelheid in de tekst: er staat nergens dat je de zak vooraan nog moet toestikken aan de onderkant, maar daar kom je vanzelf wel achter…

 

 

Het doordenkertje kwam bij het maken van het nepzakje.  Met aan de buitenkant een stukje boordstof, en binnenin een stukje katoen. Een goed begin is het halve werk. Het netjes driegen van alle hulpdraadjes is niet leuk maar helpt wel.  Dan zin per zin de uitleg volgen.  Voor mij is dat echt: verstand op nul zetten en gewoon doen!  Ook al begrijp ik niet meteen waarom je het zo doet.  Maar het komt dus goed.  Daarna was het nog enkel de tailleband en zoom afwerken.  Omdat stiksels in deze stof niet echt opvallen, heb ik de zoom gewoon met een tweelingnaald genaaid.

 

 

Het resultaat dan.  Dat kon wat mij betreft nét ietske beter.  Maar dat ligt niet aan Carola, maar geheel aan mezelf.  Een model met een elastische tailleband had ik nog nooit gekocht en niet in mijn kast hangen.  Waarom?  Omdat dat niet zo goed staat, bij een vrouw met brede heupen een zandloperfiguur.   Dit rokje past prima, maar “bloest”  bovenaan.  Nu dat ik terugkijk naar de LMV-foto’s is dat daar ook wel.

 

Na de bovenstaande foto’s van mezelf gezien te hebben, heb ik beslist: deze rok draag ik niet met een bloes erin, maar met iets erbovenop.  Voila, opgelost 🙂 Want verder zit het rokje goed en is het aangenaam om te dragen.  De stof is luchtig geweven en niet zwaar of super warm.  Ik heb het al gecombineerd met een jeansbloesje en sneakers.  Maar evengoed met blazer, panty’s en pumps.  Een goed basisstuk dus.

 

Informatie Kader

Patroon: Carola Rok, uit La Maison Victor – editie: jan/feb 1 – 2017 (Kooppatroon – Magazine – Nederlandstalig patroon – met tekeningen – confectiematen)

Maat: 46 (zoals volgens de maattabel)

Patroonaanpassing: rokgedeelte verlengd met 7 cm.

Materialen:

  • Stoffen: geweven stof met gouden draadje, marineblauwe katoen en boordstof

 

13 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Moetjeantwoord
23 november 2018 om 20:54

Waar kan ik het patroon van dit rokje vinden?

Katrienantwoord
28 november 2018 om 22:17
– Antwoord aan: Moetje

Hai, dit patroon kan je terugvinden in het magazine “La Maison Victor”, de editie van januari 2017. Je kan het magazine nog aankopen via de website van LMV zelf. Maar mogelijks kan je het ook terugvinden in de bib of bij je naaiwinkel/naaiclub. Groetjes

Greet Domantwoord
15 februari 2018 om 16:33

Aha ik dacht al , waar moet die zak dicht, toch maar compartimenten in gestikt, kwestie dat de zakdoekjes niet van li naar re gaan zwieren. Ga ook een voering voorzien, jouw rokje mag er best zijn.

Katrienantwoord
17 februari 2018 om 18:30
– Antwoord aan: Greet Dom

Hallo Greet,
Bedankt voor je reactie. Ja dat van die zakjes vond ik ook raar. En ik ben benieuwd naar jouw versie, met een voering erin klinkt al veelbelovend ook.

Sarahantwoord
11 augustus 2017 om 15:03

Mooi resultaat, ook met blouse in de rok. Maar hoe is de maat van de Carola? Volgens de maattabel moet ik een 34 nemen. Maar als ik het patroon opmeet, is dat wel erg nauwsluitend, voortgaand op mijn heupomtrek.
Bedankt voor je antwoord!

Katrienantwoord
11 augustus 2017 om 15:25
– Antwoord aan: Sarah

Hallo Sarah, ik zou uitgaan van de maat op je heupen en kijken wat je dan hebt volgens de matentabel. Daarna zou ik een bestaand passend rokje dubbelplooien en eens op het radarblad leggen en kijken of dat overeenstemt. Bij twijfel neem ik liever een maatje ruimer, versmallen kan dan nog altijd. Het hangt er ook vanaf hoe rekbaar je stof is. Hopelijk kan je hiermee voort. Succes

Cobyantwoord
17 april 2017 om 10:34

Leuk rokje! En dat achterzakje is niet eens echt nodig, dan is het echt heel simpel!

Katrienantwoord
17 april 2017 om 11:10
– Antwoord aan: Coby

Klopt. Het achterzakje is puur voor de sier. Maar voor mij wel goed om visueel wat afleiding te geven van “het volume” aan m’n achterkant.

Tante Feeantwoord
30 maart 2017 om 19:16

Heel mooi resultaat! En dat ‘verstand op nul en stap voor stap de uitleg volgen’ is zó herkenbaar ☺

Katrienantwoord
30 maart 2017 om 19:17
– Antwoord aan: Tante Fee

Blij dat ik niet de enige ben die dat heeft 🙂

Caro // Carreaukesantwoord
30 maart 2017 om 17:45

Heel mooi! de stof is prachtig en de rok staat je goed!

Katrienantwoord
30 maart 2017 om 18:49
– Antwoord aan: Caro // Carreaukes

Dank je wel Caro.

Hutse Prutsantwoord
30 maart 2017 om 16:33

Heel mooi. Lijkt me ook zalig met een losse bloese op..n

Reactie achterlaten