Als ik vertel dat ik op naaiweekend ga krijg ik meestal de vraag: “Op wat? Naaiweekend? Wat is dat?” Tja, dat is dus een weekendje weg gaan, met andere vrouwen, om daar allemaal te gaan naaien. “En wat doen jullie daar dan behalve naaien?” is dan meestal de volgende vraag. Euhm… babbelen, mekaar helpen, tips uitwisselen, overleggen hoe je iets het beste naait, de juiste maten afspelden bij iemand anders, elkaars mening vragen, veel lachen en elkaars gemaakte projecten bewonderen. En, als bonus, toffe mensen met dezelfde passie leren kennen. Zo leuk!

 

Startthesummernaais Naais naaiweekend weekend naaien katrienette sewingretreat sewing weekend

 

Ik vind het echt plezant om op naaiweekend te gaan.  De voorpret maakt daar ook deel van uit.  Wat ga ik maken, welke projecten neem ik mee?  Sommigen hadden als voorbereiding ook al alles vooraf geknipt, maar zover was ik niet geraakt.  Ik had stapeltjes met per project alle benodigdheden en patroondelen.  De lange kast in de living vol lag met alle projectjes die ik meenam.  Ik ben -vanboven te beginnen- maar tot halverwege geraakt, haha.

 

Startthesummernaais Naais naaiweekend weekend naaien katrienette sewingretreat sewing weekend

 

Dit weekend met de naam “Start the summer Naais”, werd georganiseerd door Sarah, en die heeft dat su-per-professioneel gedaan!  Sara en 2 anderen had ik de de week ervoor ontmoet op de blogmeet, maar de andere deelneemsters kende ik helemaal niet.  Het was een grote groep deelneemsters, met wel 33 waren we.  En- wat een toeval- daarvan waren er 4 met de naam Katri(e)n!  Dus zorgde Sarah zelfs voor gepersonaliseerde naambadges.  Ook voor een goodiebag met leuke cadeautjes en kortingsbonnen.

 

 

We naaiden gezellig samen in een grote zaal.  Ieder had een halve werktafel, met daarop haar naaimachine (en overlock).  En op de tafels in het midden werd er geknipt en gesneden en ook patronen getekend.

 

 

Verder was er nog een ander zaaltje waar we konden strijken en gaan shoppen in onze privé popup- store van Lieve.  Behalve mooie stoffen (ja die heb ik ook gekocht…) , had ze een heel gamma aan fournituren bij, een luxe waar velen gebruik van maakten.

 

 

De maaltijden werden verzorgd door de mensen van Heibrand  En daarvoor gingen we gezamenlijk naar een refter in een ander gebouw.   Op zondag werd Sarah daar verrast.  Alle vrouwen hadden een kleine bijdrage gedaan, maar die vele kleintjes maakten dat ze een grote aankoopbon kon ontvangen.

 

 

Tenslotte was er ook nog een “stoefkamer”.  Daar werden alle gemaakte stukken verzameld, meer dan 125 waren het er!  Het populairste patroon was de Odette T-shirt” van LMV.  Als iemand er eentje af had, werd er geroepen “Er is een Odetje geboren!”  Verder werden er stapels kinderkleding gemaakt.

 

 

Ik heb voor mezelf genaaid.  Een Tamarillo top, waarover je morgen een uitgebreide blogpost kan lezen.  En van de andere stukken volgt later natuurlijk ook een bericht.  Verder heb ik, en daar ben ik eveneens héél content mee, alle voorbereidingen kunnen doen voor een nieuwe Swoon tas, die nu klaar ligt om te stikken thuis.

 

 

Zondagmiddag werden we nog verrast door een bezoekster. Margo bleek een fotografe/reporter te zijn, ze heeft zelfs Sarah geïnterviewd.  En deze superleuke groepsfoto gemaakt.

 

Startthesummernaais Naais naaiweekend weekend naaien katrienette sewingretreat sewing weekend

 

Bedankt Sarah!  En ook aan de andere vrouwen.  Het was een gevarieerde groep.  Met zowel naaisters met veel ervaring als beginners.  Sommigen ook naaibloggers en of instagrammers (ga gerust eens zoeken op #startthesummernaais).

Ik ben erg blij dat ik mee heb kunnen gaan en dat ik een aantal toffe madammen mogen leren kennen!  Het zal een plezier zijn jullie nog eens terug te zien.